*Nettavisen* Nyheter.

- Dette begynner å bli et sykt land

Foto: Jupiterimages (www.jupiterimages.com)

- Norge er på samme politiske nivå som Nord-Korea. Folk raser etter forslag om at tobakk bør forbys i taxfree.

20.04.12 21:57

(SIDE2:) Nasjonalt råd for tobakksforebygging ønsker et røykfritt Norge innen 2030. Blant deres forslag for å nå det målet er:

# Snus forbys

# Taxfree-salget av tobakksvarer forbys

# Alle røykerom forsvinner

# Røykenekt i bilen og hjemme

Les også: - Slutt på tobakk i taxfree

- Supert!
Kun et fåtall ser det positive i at det strammes inn rundt tobakkssalget. En gjennomgang Side2 har gjort av tilbakemeldingene, viser at det fredag formiddag kun er to personer som ser noe bra i rådets forslag:

«Synes det er et bra forslag jeg. Røyking er et unødvendig onde, og det virker som om det eneste som virker er å gjøre det dyrt og vanskelig. Sikkert kjipt for dem som røyker, men det vil få færre til å begynne å røyke og det er bra! »

«Synes d e supert æ!! Røyking e dyrt, lokte fælt og laaangt fra sunt», mener en annen.

Folk flest raser derimot etter forslaget om at tobakk bør forbys i taxfree.

«Dette er rett og slett for dumt. Vi blir behandlet som barn som ikke forstår omfanget av våre egne valg. Vi lever i Europas siste politistat. Vi skal ikke få lov til å ta egne valg, vi skal ikke få lov til å leve fritt. Hvor lenge er det det norske folk skal bare stå å se på hva som skjer??» kommenterer en leser.

«Sykt land dette begynner å bli, Maja-Lisa Lachen, du bør slutte å legge deg borti hvor jeg skal kjøpe røyk hen, dette skal jo liksom være et fritt land!!!! Begynner jo å være på grensen til det komiske dette», raser en annen.

Maja-Lisa Lachen er leder i Nasjonalt råd for tobakksforebygging. Fredag kom de med flere forslag for hvordan vi skal bli kvitt tobakken, og det har gått hett for seg i Side2s kommentarfelt etter at tiltakene ble kjent. Forslaget blir ikke godt mottatt, og de fleste mener at folk bør få ta sine egne valg.

- Som Nord-Korea
Mange sammenligner også forslaget med isolerte Nord-Korea.

«Jeg elsker at idiotiske mål fra «Nasjonalt råd for tobakksforebygging» ender opp med at Norge er på samme politiske nivå som Nord-Korea, og at vi er kommunister», skriver en, og får støtte av en annen mann som er enig:

«Dette viser jo bare at Norge beveger seg lengre mot samme politikk som Nord-Korea..»

«Hvis dette går igjennom er det et endelig bevis på at vi ikke lever i et demokrati, vi nordmenn blir detaljstyrt av staten fra vugge til grav, alt er regulert ned til det minste, og når de har greid å tvinge nordmenn inn i dette, blir det neste fedme som skal håndteres med lover og reguleringer, det er allerede i gang, enkelte arbeidsplasser får du sparken hvis BMI blir for høy..... før eller senere klarer de å lovregulere bort alkohol», mener en annen kvinnelig leser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Konrad Lange

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.