RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette begynner å bli et sykt land

Foto: Jupiterimages (www.jupiterimages.com)
Sist oppdatert:
- Norge er på samme politiske nivå som Nord-Korea. Folk raser etter forslag om at tobakk bør forbys i taxfree.

(SIDE2:) Nasjonalt råd for tobakksforebygging ønsker et røykfritt Norge innen 2030. Blant deres forslag for å nå det målet er:

# Snus forbys

# Taxfree-salget av tobakksvarer forbys

# Alle røykerom forsvinner

# Røykenekt i bilen og hjemme

Les også: - Slutt på tobakk i taxfree

- Supert!
Kun et fåtall ser det positive i at det strammes inn rundt tobakkssalget. En gjennomgang Side2 har gjort av tilbakemeldingene, viser at det fredag formiddag kun er to personer som ser noe bra i rådets forslag:

«Synes det er et bra forslag jeg. Røyking er et unødvendig onde, og det virker som om det eneste som virker er å gjøre det dyrt og vanskelig. Sikkert kjipt for dem som røyker, men det vil få færre til å begynne å røyke og det er bra! »

«Synes d e supert æ!! Røyking e dyrt, lokte fælt og laaangt fra sunt», mener en annen.

Folk flest raser derimot etter forslaget om at tobakk bør forbys i taxfree.

«Dette er rett og slett for dumt. Vi blir behandlet som barn som ikke forstår omfanget av våre egne valg. Vi lever i Europas siste politistat. Vi skal ikke få lov til å ta egne valg, vi skal ikke få lov til å leve fritt. Hvor lenge er det det norske folk skal bare stå å se på hva som skjer??» kommenterer en leser.

«Sykt land dette begynner å bli, Maja-Lisa Lachen, du bør slutte å legge deg borti hvor jeg skal kjøpe røyk hen, dette skal jo liksom være et fritt land!!!! Begynner jo å være på grensen til det komiske dette», raser en annen.

Maja-Lisa Lachen er leder i Nasjonalt råd for tobakksforebygging. Fredag kom de med flere forslag for hvordan vi skal bli kvitt tobakken, og det har gått hett for seg i Side2s kommentarfelt etter at tiltakene ble kjent. Forslaget blir ikke godt mottatt, og de fleste mener at folk bør få ta sine egne valg.

- Som Nord-Korea
Mange sammenligner også forslaget med isolerte Nord-Korea.

«Jeg elsker at idiotiske mål fra «Nasjonalt råd for tobakksforebygging» ender opp med at Norge er på samme politiske nivå som Nord-Korea, og at vi er kommunister», skriver en, og får støtte av en annen mann som er enig:

«Dette viser jo bare at Norge beveger seg lengre mot samme politikk som Nord-Korea..»

«Hvis dette går igjennom er det et endelig bevis på at vi ikke lever i et demokrati, vi nordmenn blir detaljstyrt av staten fra vugge til grav, alt er regulert ned til det minste, og når de har greid å tvinge nordmenn inn i dette, blir det neste fedme som skal håndteres med lover og reguleringer, det er allerede i gang, enkelte arbeidsplasser får du sparken hvis BMI blir for høy..... før eller senere klarer de å lovregulere bort alkohol», mener en annen kvinnelig leser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere