*Nettavisen* Nyheter.

- Dette blir ingen pandemi

Oslo (NTB): Selv om sykehus over hele landet merker en kraftig økning i antall pasienter med influensa etter nyttår, avviser Folkehelseinstituttet at det er snakk om en pandemi.

Ved Akershus universitetssykehus (Ahus) ble det onsdag klart at 181 av pasientene som har oppsøkt sykehuset med symptomer på influensa siden november, har vært smittet av svineinfluensa. Bare på de to første dagene i 2013 har 20 nye pasienter fått påvist smitten.

Også flere andre sykehus fra nord til sør i Norge har registrert en økning, men onsdag hadde Folkehelseinstituttet ingen tall for situasjonen i hele Norge etter nyttår.

FHI venter på rapportering fra 201 legekontorer over hele landet. De vil melde inn hvor mange pasienter de har møtt med influensa. Videre har instituttet også avtaler med 50 leger som sender inn smitteprøver til analyse.

Ekspertene spår at toppen på årets influensasesong ikke vil bli nådd før lenger ut i januar, men Rønning avviser at det vil bli snakk om noen pandemi av svineinfluensa slik en fryktet i 2009.

- En pandemi er en influensasykdom som skyldes et virus med nye egenskaper som innebærer at alle kan få det fordi ingen har immunitet. Dette er ikke tilfellet med svineinfluensa, som vi første gang så for tre år siden og som mange er vaksinert mot, forklarer Rønning. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag