RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette blir krise

STORE VANNMENGDER: Flere restauranter i Bergen er uten strøm etter bruddet på en vannledning i morgentimene tirsdag.
STORE VANNMENGDER: Flere restauranter i Bergen er uten strøm etter bruddet på en vannledning i morgentimene tirsdag. Foto: Ørjan Nilsson (iBergen.no)
Sist oppdatert:
Flere restauranter i Bergen har vært uten strøm siden tirsdag morgen. Det kan få store konsekvenser.

(iBergen.no) Både Pastasentralen og Stragiotti Bar & Ristorante i Vaskerelven i Bergen hadde en tung start på tirsdagen.

- Krise
- Vi har ikke hatt strøm siden klokken 09.00. Holder det på sånn helt til i kveld blir det krise, sier daglig leder Maria Luisa Stragiotti til iBergen.no.

Det var tirsdag morgen at deler av Bergen sentrum ble strømløse etter brudd på en vannledning i Vaskerelven. Store deler av en trafokiosk i krysset mellom Vestre Torggate og Vaskerelven ble fylt med vann.

Taper penger
På Pastasentralen, som regnes for å være en institusjon i Bergen, var det meget stille da iBergen.no var innom rundt klokken 11.30.

- De har sagt til oss at det kan gå flere timer før vi får strømmen tilbake, og muligens helt til i kveld, sier Pastasentralens Geir Bakke.

På Pastasentralen er det vanligvis fullt hus fra klokken 16.00 på en vanlig tirsdag.

- Det er klart at vi taper en god del penger hvis dette blir langvarig, men jeg vil ikke ut med noen sum, forteller han.

Rimi rammet
Driftsansvarlig i BKK, Rolf Herø, bekreftet overfor iBergen.no at strømstansen kan vare helt til i kveld.

- Det er flere store bedrifter som er uten strøm. Blant andre Rimi-butikken her. Vi har bestilt et aggregat som er på vei hit nå, men det vil ennå ta lang tid før strømmen er tilbake de fleste steder. Muligens utover kvelden. Vi kan ikke sette på strømmen før det er helt tørket opp, fortalte han til iBergen.no tirsdag morgen.

Snøkaos i trafikken
Under utpumpingen ble Vaskerelven stengt for biltrafikk. Da hadde bilistene allerede slitt seg gjennom snøbelagte veier i store deler av Bergen.

På Flyplassveien ble det trafikk-kaos da en buss og en personbil kolliderte i morgenrushet. I Vallaheiene sto tre trailere uten kjettinger på dekkene bom fast, og i Åsane gikk en bil rundt på taket. Også Askøy og Fana ble rammet av flere bilulykker på glatte veier.

Og for å gjøre det hele komplett kjørte en brøytebil ut av veien på Hjellestad.

- Det går veldig treigt i trafikken flere steder, fortalte operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt i morgentimene.

Les mer fra iBergen. no:- Kan ha ligget i elven i et døgn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere