RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette bør Norge reklamerere for

Foto: GUNNAR ALTMANN (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ber regjeringen om å annonsere for norsk selfangst i Europa.

OSLO (ANB): Fremskrittspartiet ber regjeringen sette i gang en storstilt annonsekampanje for norsk selfangst overfor befolkningen i EU.

- Befolkningen i Europa må få greie på at et EU-forbud mot norske selprodukter vil føre til at fisken blir dyrere, sier stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Dersom bestanden av sel ikke blir beskattet, så vil det bli mer sel i havet. Dermed blir det mindre fisk, og da blir fisken dyrere. En sel spiser i snitt ett tonn med fisk i året, sier Fremskrittspartiets næringspolitiske talsmann.

For passivt
Frp-representanten fra Troms har tidligere kritisert regjeringen for å ha vært for passiv overfor EU-parlamentarikerne.

- Toget overfor politikerne har nok gått. Nå må vi konsentrere oss om å få fakta fram overfor europeiske forbrukere. Norge må bruke betydelig med penger i en annonsekampanje i dagsaviser i relevante EU-land, sier Korsberg. Han setter sin lit til at europeiske forbrukere kan presse sine EU-politikere til retrett i denne saken.

Dyrere fisk
- Prisen på fisk vil jo gå opp som følge av at fiskekvotene vil måtte bli redusert dersom ingen skal beskatte selen. Det vil slå ut både i EU-landene og i Norge. Mindre fisk betyr dyrere fisk. Det følger av enkel markedsmekanisme, sier Korsberg.

EU-parlamentet skal behandle saken 1. april. Et flertall av medlemmene i EU-parlamentets komité for det indre markedet har gått inn for totalt importforbud for selprodukter. Dermed ligger det også an til at norske eksportvarer ikke engang kan transporteres over EU-jord til store markeder som Russland og Asia. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere