RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er det verste med å være president

Foto: JEWEL SAMAD (Afp)
Sist oppdatert:
Barack Obama stilte i et åpenhjertelig intervju med den høyrevridde Bill O’Reilly.

Det Barack Obama fryktet mest før han fikk jobben som verdens mektigste mann, var å bli isolert i en boble i Det hvite hus. Nå innrømmer Obama at det er nettopp det han har blitt.

- Det er svært vanskelig å komme seg bort, sier Obama i et intervju hos den høyrevridde FOX-programlederen Bill O’Reilly.

- Det er et stort savn
Obama stilte i et sjeldent TV-intervju hos den høyrevridde kanalen FOX kort tid før Super Bowl (cupfinalen i amerikansk fotball) gikk av stabelen søndag kveld, noe som ga ham mange seere fra det konservative USA.

- Det verste med å være president er å ha på seg dressjakke på Super Bowl-kvelden, sier han spøkefullt før han fortsetter i en noe mer alvorlig tone.

- Det som skjer over tid er at man føler at man mister muligheten til å ha en spontan samtale med folk. Det er et stort savn, sier han.

- Finnes ingen enkle løsninger
Obama påpeker at han visste om det harde regimet som hører til med jobben i Det ovale kontor. Men det er én ting å vite, og en helt annen ting å oppleve det.

- Jeg mener at det man forstår intellektuelt, men som man ikke merker før man faktisk er i jobben, er at enhver sak som havner på min pult er en sak ingen andre har klart å løse. De enkle sakene blir løst av andre et annet sted. Når saken havner hos meg, så finnes det ingen enkle løsninger, sier han.

Bill O’Reillys levebrød er hovedsakelig å rakke ned på politikken til Obama. Men i søndagens intervju stilte programlederen en rekke emosjonelle spørsmål, som genererte emosjonelle svar. Dette er en sjeldenhet i FOX News.

- Blitt mer varsom
- Folk som kjenner deg sier du har forandret deg. At du er blitt mer varsom? spør programleder O’Reilly.

- Jeg ville nok sagt at det sannsynligvis er sant. Det er ingen tvil om at tyngden i dette embetet har en innvirkning, svarer Obama.

- Går det inn på deg at så mange mennesker hater deg? spør O’Reilly.

- De som hater deg, kjenner deg ikke. Det de hater er det forvrengte bildet som er dannet av deg. Jeg mener du må ha blitt rimelig hardhudet før du kommer til dette punktet – hvis ikke, så ville du ikke ha havnet her, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere