*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er en dødsfelle

Foto: Øystein Dahl Johansen/Privat (dittOslo)

Brudd på hjerneskallen, brukket nese og kraftige knusningsskader på hendene var resultatet etter at Terje Lindgjerdet kjørte på en umarkert kjetting over veien på Voldsløkka. Nå vil han ha den fjernet.

03.07.13 10:34

VOLDSLØKKA: Terje Lindgjerdet var på vei hjem fra konsert på Grefsenkollen da han 23. juni klokken 00.45 kjørte inn i kjettingen, skriver dittOslo.

- Jeg kjørte inn i den med stor fart og ble kastet fremover. Jeg rakk ikke å ta meg for og fingrene satt fortsatt rundt sykkelstyret i det jeg traff bakken, først med hendene og så med nesa, sier Terje Lindgjerdet som understreker at han ikke var beruset da ulykken inntraff.

Glad han lever
Kjettingen går over veien som går inn fra Uelands gata på sørsiden av Voldsløkka.

Den er ikke merket, verken med skilt eller reflekser.

Den er vanskelig å få øye på i dagslys - enda verre i mørket.

- Jeg er glad for at jeg lever og sannsynligvis ikke får varige mén, nå er jeg bare opptatt av at kjettingen blir fjernet før det skjer flere ulykker, sier Terje Lindgjerdet som fortsatt er sykemeldt og har smerter i hendene etter ulykken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Lindgjerdet

Alternativt vil han ha opp bedre belysning, ruglefelt, skilting og merking av kjettingen.

- Jeg lurer på hvor mange som har skadet seg her tidligere, sier Terje Lindgjerdet.

Tre dager etter ulykken kontaktet han Bymiljøetaten om dødsfellen.

Da dittOslo var på stedet tirsdag ettermiddag hadde foreløpig ingen ting skjedd.

Vurderer å anmelde

- Det er ille nok at unger setter opp snubletråder, men det kan ikke unnskyldes at voksne mennesker i en offentlig etat gjør det samme. Dette er en tankeløs handling på grensen til det kriminelle, mener Terje Lindgjerdet.

Han vurderer å anmelde Bymiljøetaten for uforstand i tjenesten, men venter litt for å se om det blir utbedret.

- Jeg skjønner jo at hensikten med denne sperringen ikke er ondsinnet, men bare en utrolig tåpelig utforming, sier Terje Lindgjerdet som håper Bymiljøetaten får fortgang i saken.

Kommer til å merke
Kommunikasjonsrådgiver Odd Bratteberg i Bymiljøetaten forteller at etaten straks vil gjøre kjettingen og stolpene mer synlig.

- Vi beklager selvsagt ulykken. Vi har hatt et møte med forulykkede og vi gjennomfører nå tiltak på stedet for at dette ikke skal gjenta seg, sier Bratteberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Øystein Dahl Johansen

Kjettingen vil ikke bli fjernet fordi Bymiljøetaten mener det er nødvendig for å hindre kjøring inn på området og for å gi driftsavdelingen tilgang til området.

- Vi setter opp bedre lys og vil male stolpen og kjettingen med refleksmaling. Dette blir gjort umiddelbart, sier Bratteberg.

Kjettingen og stolpene skal i følge Bratteberg tidligere har vært tydelig merket, men at dette trolig har forsvunnet med vær og vind.

Han setter pris på at Bymiljøetaten får tips om denne typen sykkelfeller og oppfordrer andre til å gjøre det samme som Terje Lindgjerdet.

GJØR OSLO BEDRE: Her kan du melde inn feil og mangler til Bymiljøetaten

- Vi gjør vårt beste for at dette ikke skal skje igjen. På våre nettsider er det mulig å melde fra om denne typen feil, sier han.

Les flere saker på dittOslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.