Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er en hån

Kjente skuespillere i reklamefilm for å skaffe flere lærere, setter sinnene i kok.

HTML EMBED

(SIDE2): De to kjente skuespillerne Anges Kittelsen og Anders Bassmo Christiansen som Peer Gynt og Den grønnkledde, Dovrekongens datter er ikke så merkelig i seg selv. Men legg til levende musikk - og at det skjer midt i en skoletime, tidlig en mandag morgen?

Se videoen øverst i artikkelen!

- Trenger gode søkere
Det er Kunnskapsdepartementet som har fått laget videoen, og det i et forsøk på å rekruttere flere, dyktige lærere til den norske skole.

HTML EMBED

Med videoen følger denne beskrivelsen:

«Slik vekker læreren klassen mandag morgen. Se de skjulte opptakene! Norge trenger flere gode søkere til lærerutdanningene. De beste lærerne er de som gjør faget levende for elevene. Se hvordan læreren på Engebråten skole fikk liv i Peer Gynt for sine elever! Dette er filmet med skjult kamera. Elevene ante ingenting på forhånd.»

At elevene ikke aner de blir filmet, er da også ganske tydelig - og det er liten tvil om at de lot seg både vekke og imponere over det de fikk se de få minuttene scenen fra Peer Gynt varte.

Irriterte
Og responsen har ikke uteblitt. I kommentarfeltet under videoen har allerede mange sagt hva de mener, kun få timer etter at videoen er postet. Mange stiller seg uforstående til hvorfor departementet har laget videoen.

- Hvorfor ikke heller forsøke å vise hva en skolehverdag virkelig er? Hvorfor ikke fortelle om lærere som bruker av egen lønn for å kjøpe inn det ene og det andre for at elevene skal få god undervisning? Hva med å hente fram de gode lærerne og la dem fortelle om bruk av egen fritid og lommebok for å få tid og ressurser nok til å gi alle elevene, i stadig større klasser, muligheter og motivasjon til å lære?

Vedkommende er ikke alene - flere mener videoen er med på å skape urealistiske forventninger hva en lærer skal få til.

- Dette er en hån mot alle lærere som hver dag forsøker å gjøre det beste med rammebetingelsene de har. Har KD mistet fullstendig kontakten med virkeligheten i norsk skole?

Morsom
Men ikke alle lar seg imponere over video og Kunnskapsdepartementet.

- Det er litt satt på spissen, men en gøyal film! Jeg er sikker på at læreren i filmen ikke trenger kjente skuespillere for å engasjere elevene sine, skriver en, mens en annen sier:

- Gode lærere gjør fagene levende for elevene sine hver dag, også uten stunt som dette. Det gjelder også på Engebråten, noe som kommer godt fram i bakomfilmen!

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene