*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er en helt absurd sak

Foto: Privat

Sterk politisk engasjement mot tvangsutsendelse.

07.02.14 16:15

(Bergensavisen) Fredag ettermiddag ble det sendt et brev til justisministeren, UDI og UNE med krav om at Taiman Fatahs sak må omgjøres og at 27-åringen må få bli.

Brevet er underskrevet alle de ni gruppelederne i Bergen bystyre, samt byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen og sosialbyråd Dag Inge Ulstein.

- Uakseptabelt
– Dette er en helt absurd sak hvor anvendelsen av lovverket er helt uakseptabel. Denne saken er et eksempel på at et allerede strengt regelverk brukes på en ekstremt formalistisk og stivbeint måte, sier gruppeleder for Rødt, Torstein Dahle til BA.

Som mange andre har Dahle engasjert seg i saken og han er en av over 1600 personer som har skrevet under på et opprop for å la Taiman bli i Norge.

– Vi mener at det er innenfor regelverket å la Taiman bli, sier Dahle.

Ber om stopp av utsendelse
Taiman Fatah var 14 år da han kom til Norge og har bodd her i 13 år. Foreldrene og hans yngre søsken har fått opphold, men han har selv fått avslag fordi han var fylt 18 år da vedtaket om oppholdstillatelse ble fattet.

I brevet skriver politikerne følgende: «Utlendingsloven åpner opp for at mennesker kan få adgang til opphold på bakgrunn av sterke menneskelige hensyn eller særlig tilknytning til riket. Vi mener det i henhold til dagens lovverk er rom for å innvilge Taiman opphold i Norge. På grunn av menneskelige hensyn og Taimans særlige tilknytning til landet, både gjennom familietilhørighet, oppvekst og lang botid, ber vi om at tvangsutsendelsen stoppes, og at hans søknad om opphold vurderes på nytt.»

Helseopplysninger
Taiman Fatah har sittet fengslet på Trandum i Oslo siden forrige onsdag. Hans advokat Asgeir Thomassen og støttegruppen har fredag jobbet for å få tak i legeerklæringer om 27-åringens helsetilstand. Det er UNE som har etterspurt disse i forbindelse med at Thomassen har fremmet begjæring om at Taiman må settes fri og saken behandles på nytt.

– Nå avventer vi svar fra UNE, det er bare sørgelig at Taiman må sitte i fengsel mens de jobber med saken, sier Thomassen til BA.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag