RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MAHMUD HAMS (Afp)

- Dette er en krig mot barn

Sist oppdatert:
- Syriske barn blir torturert til døde, ifølge Redd Barna.

New York (NTB): Syriske barn blir torturert til døde, ifølge Redd Barna. Organisasjonen krever at FN dokumenterer forbrytelsene mot barna og at de ansvarlige stilles til ansvar.

Starter underskriftskampanje
Internasjonale Redd Barna starter tirsdag en underskriftskampanje for å legge press på FN og generalsekretær Ban Ki-moon.

- Krigen i Syria er en krig mot barn. Syriske barn blir utsatt for ufattelige, grusomme voldshandlinger. Barna trenger sårt hjelp og oppfølging for å komme seg igjennom de sjokkerende opplevelsene. Nå må barns vitneutsagn straks dokumenteres, slik at de som har begått overgrepene mot barna stilles til ansvar for sine handlinger etter krigens slutt, sier generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang.

Har hentet inn mange vitnemål
Syriske barn er svært traumatiserte etter å ha vært vitne til drap, tortur og andre overgrep under borgerkrigen, ifølge Redd Barna, som har hentet inn vitnemål fra mange av dem som har flyktet over grensene til Jordan og Libanon.

- Seksåring ble torturert
- En seks år gammel gutt ble torturert mer enn noen andre i rommet. Han overlevde i tre dager før han døde, forteller 16 år gamle Weal til Redd Barna.

Ifølge organisasjonen er det i Syria begått brudd mot samtlige punkter i FN-resolusjon 1612 om barns situasjon i krig. Wang mener at FN nå må sette inn mer ressurser for å overvåke og dokumentere overgrepene. (©NTB)

Opprop til Ban Ki-moon

«Kjære generalsekretær Ban Ki-moon». Slik innledes oppropet til FN som Redd Barna samler underskrifter til. Her beskrives hvordan barn i Syria blir utsatt for grusomme overgrep. «FN har myndighet til å sende en klar beskjed til alle partene i konflikten i Syria om at overgrepene mot barn er helt uakseptable og at de ikke vil bli tolerert. Du må forsikre deg om at alle FNs medlemsland bidrar med alle mulige og nødvendige ressurser for å sikre at overgrepene mot syriske barn dokumenteres», heter det i oppropet.

Les mer om Redd Barnas internasjonale kampanje her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere