Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er en røverhistorie

En forbannet Stig Millehaugen langet ut mot politiet som har «kjøpt» historien om at han skulle ha drept Mohammed Javed.

En opprørt Stig Millehaugen sa at politiet har kjøpt hovedvitnets historie med hud og hår.

- Jeg er dømt flere ganger men i forskjell til NN (politiets hovedvitne i straffesaken) så innrømmer jeg at jeg har gjort det. Jeg har sittet 20 år i fengsel. Jeg er kjent som raner, men i 1992 kom jeg i skade for å skyte en fengselsbetjent under en rømning. Jeg tok ansvar for det og har sittet i fengsel. Jeg er en småskurk, sa Millehaugen men avviste at han er en kaldblodig leiemorder.

- Det er jo han som har betalt folk for å drepe andre. Det er han jo dømt for. Riktignok ble ikke personene drept, men det var ikke hans skyld, sa Millehaugen og la til.

- Det er de som ikke er rasjonelle. De har jo slått hverandre ned siden 80-tallet.

- Som å vinne i lotto
Han mener at "det ville vært som å vinne i lotto" hvis påtalemyndighetens historie skulle være sann.

Ifølge politiet skulle Millehaugen ha fått i oppdrag å drepe Mohammed Javed og hovedvitnet (heretter kaldt NN) og at summen var godt over 1 million kroner.

- Dette er opplagt en røverhistorie. I løpet av en fire uker skulle jeg få 1,5 millioner for å ta livet av noen men jeg kjente ham ikke. Så tar han kontakt og kommer trekkende med den andre mannen som skulle bli drept.

- Det var jo NN som kontaktet meg, og i tillegg kom han trekkende med Mohammed Javed på møtene, sa Millehaugen og karakteriserte en slik tilfeldighet «som å vinne i Lotto».

- Millehaugen kan du bruke
Ifølge Millehaugen er det NN som står bak drapet på Mohammed Javed, og at Millehaugen har blitt brukt som en syndebukk. Millehaugen navnga en person som hadde fortalt NN at "han Stig Millehaugen har blitt helt ødelagt i fengsel. Han kan dere bruke".

Dette «bruket» startet ifølge Millehaugen rett før julen 2008 da NN to da han møtte NN gjennom Facebook før nyttår 2008. NN var en av mange som ville bli lagt til som «venn», men i motsetning til de fleste andre så ringte denne «vennen» og ville møte ham.

Tre ganger i januar 2009 møter Millehaugen NN. To ganger er Mohammed Javed med. NN ønsker en nyere bil med nøkler som skal selges videre til et østblokkland. Søndag 18. januar 2009 overleverer Millehaugen bilen på Sagene. Dagen etter skal han altså få pengene. Mens han venter på at NN skal komme, blir Mohammed Javed drept.

- Elendig etterforskning
Millehaugen sa at han gjennom hele denne saken har forsøkt å få politiet til å være kritiske til det NN har forklart.

- Han har ikke gjort dette selv, for han tør ikke gjøre slikt selv. Han har sendt noen andre. Når han sier at han skal brenne meg levende så er ikke jeg redd for ham, men jeg er redd for at han kan sende noen andre, sier Millehaugen.

Den opprørte mannen så opprørt bort på statsadvokat Svein Holden mens han snakket og sa "ja, jeg ser på deg for det er den elendige etterforskningen din".

Stig Millehaugen vil fortsette sin forklaring i Oslo tingrett torsdag. Da vil påtalemyndigheten stille sine kritiske spørsmål, og spørsmålet blir om Millehaugens historie klarer å motstå den testen.

- Har påtalemyndigheten vært gjengmiljøets nyttige idioter?

- Nei, det har vi ikke vært, men må innrømme at Millehaugen var svært offensiv i dag. Det vil komme fram et noe annet bilde når påtalemyndigheten har stilt sine spørsmål i morgen.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget