- Dette er en wow-kjole!

Prins William og hertuginne Kate giftet seg 29. april 2011.

Prins William og hertuginne Kate giftet seg 29. april 2011. Foto: (Getty)

Enkel brudekjole, men med utsøkte detaljer for Kate Middleton.

29.04.11 17:48

(SIDE2): Etter måneder med spekulasjoner, viser Kate Middleton seg endelig nå i denne flotte klassiske brudekjolen. Kjolen er designet av Sarah Burton, kreativ leder for motehuset Alexander McQueen. Designeren Alexander McQueen ble funnet død i sitt eget hjem 11. februar 2010, men det veletablerte motehuset er mer populært enn noensinne.

Kjent for mer ekstrem mote
Sarah Burton kommer fra Manchester. Hun gikk ut av Central Saint Martins College of Art and Design i London i 1997, og kom i kontakt med Alexander McQueen allerede mens hun gikk på Central Saint Martins, i 1996. I 2000 ble hun utnevnt som leder for kvinneklær.

Sarah Burtons tidligere brudekjoler er langt mer ekstreme og oppsiktsvekkende enn kjolen hun nå har designet for Kate Middleton, og motehuset er også kjent for en litt mer rocka stil enn det vi ser på Kate Middleton i dag.

HER KAN DU FØLGE TUREN TIL WESTMINSTER ABBEY LIVE

Klassisk kjole
Det kommer ikke som en overraskelse at Kate Middleton velger nettopp det britiske motehuset Alexander McQueen. Hun vil blande tradisjon og det moderne, og har derfor valgt denne kjolen fra Alexander McQueen. Hun er også imponert over det arbeidet motehuset gjør, og ønsker derfor å støtte de i arbeidet med å utvikle mote. Brudekjolen er utstyrt med broderier fra en rekke britiske kunstnere. Britisk presse omtaler nå kjolen som vakker, klassisk og romantisk - og en perfekt kjole for en kommende dronning.

Brudekjolen er elfenbenshvit og laget av engelsk silkesateng. Den er dekket av franske blonder med blomstermotiv rundt halsen. Kjolen har en tradisjonell utringning. Den er også mer konservativ enn ventet, og kan minne om brudekjolen som kronprinsesse Mette-Marit brukte da hun giftet seg med kronprins Haakon. I likhet med vår kronprinsessen, har Kate Middleton også valgt en kjole med lange ermer.

Valgte kort slør
Det mest overraskende er nok trolig Kate Middletons slør, som ikke går lenger enn ned til lårene. Sløret er laget av silketyll med broderte blomster, og dekket brudens utslåtte hår. De siste årene har trenden vært lange slør som henger etter kjolen, men Kate velger nå en kortere variant. Kate har derimot valgt et langt slep på hele 2,7 meter.

Sammen med diademet har Kate dråpeformet diamantørepynt, som er laget spesielt for dette bryllupet og som matcher diademet.

Siste nytt om prinsebryllupet? Les forsiden nå!

LES ALT OM WILLIAM OG GJESTENE: Smilte og lo inn i kirken

Tiara fra Cartier
I månedene før bryllupet ble det spekulert i om Kate Middleton ville gå med den samme tiaraen som Diana hadde da hun giftet seg. Men Kate Middleton har heller nå valgt en tiara utlånt av dronning Elizabeth, og designet av Cartier i 1936. Diademet ble bestilt av den daværende hertug av York, senere kong George VI, til hans kone Elizabeth, bedre kjent som dronningmoren. Tiaraen er dekket med diamanter og perler.

Hvit brudebukett
Brudebuketten som Kate bærer består av de hvite blomstene myrteblomster, liljekonvall og hyasinter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.