- Dette er et sjokk for meg

Foto: Privat

Nettavisen har snakket med venner av den siktede.

05.09.13 07:01

Onsdag kveld ble en 23 år gammel mann pågrepet for drapet på Anja Weløy Aarseth.

Nettavisen har vært i kontakt med flere personer i nabolaget og i omgangskretsen til siktede. Flere forteller at dette ikke er første gang han er i klammeri med politiet.

En som kjenner siktede svært godt forteller oss at han ble kastet ut av leiligheten sin. Han husker siktede som en aggressiv person som det var vanskelig å forholde seg til og de to ble aldri gode venner.

– Etter en krangel truet han meg flere ganger og advarte meg om at det kunne være farlig for meg å gå rundt i Ålesund, sier vedkommende, som ønsker å være anonym.

Til tross for truslene, oppfattet den tidligere vennen den siktede mannen som en ganske normal person som stort sett holdt seg for seg selv.

– Han var ikke av de som hadde best draget blant damene, men hadde et normalt forhold til jenter, hevder han.

– Helt sinnssykt
Han forteller videre at det kom som et sjokk da han hørte at siktede var pågrepet for drapet på Anja, som har satt en støkk i det lille samfunnet i og rundt Ålesund den siste tiden.

– Det var faktisk helt sinnssykt å høre noe sånt om en person som jeg kjenner veldig godt, sier kilden, som ikke har hatt kontakt med 23-åringen den siste tiden.

Sjenert
Andre Nettavisen har snakket med forteller at de har hørt om pågripelsen og at de ble svært overrasket. Han beskrives som en hyggelig, men noe tilbakeholden og sjenert person.

– Jeg møtte han innimellom i gaten og vi nikket til hverandre. Det var helt sykt å se at han ble pågrepet, sier en nabo, som tilfeldigvis gikk forbi huset han var i da politiet gikk til aksjon.

Mannen er tidlig i 20-årene, oppvokst i Romsdal og bosatt i Aalesund. Han er småbarnspappa og en kjenning av Ålesund-politiet. I oktober 2012 måtte han møte i retten for en samlesak som innebar både vold og trusler mot offentlig tjenestemann. I januar var han tilbake i retten for en ny sam som omhandlet trusler mot polititjenestemann.

Foto: Privat / Familien

Liker «RIP Anja Weløy Aarseth».
Et søk på Facebook-profilen til siktede viser at han har trykket «liker» på minnesiden «RIP Anja Weløy Aarseth».

Politiet er sparsommelige med informasjon om vedkommende. Foreløpig er hans identitet ikke offentlig kjent.

I tillegg til drapet, er vedkommende siktet for å ha ranet en kiosk som lå like i nærheten av stedet hvor Anja parkerte bilen sin den fatale kvelden.

Mannen har fått advokat Reidar Andresen til forsvarer, og han blir framstilt for fengsling på fredag.

Andresen var også siktedes forsvarer under rettssaken i januar.

– Han har ikke sagt noe foreløpig, men vil bli avhørt senere i kveld. I alle fall skal vi gjøre de innledende samtalene. Vi har ingen flere mistenkte i saken, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Avhørt i natt

Mannen ble avhørt av politiet til langt over midnatt.

Advokaten hans vil foreløpig ikke kommentere siktelsen.

Ifølge NRK ble avhørene av den siktede startet rundt klokken 21.30 onsdag kveld og avsluttet ved ett-tiden.

Da hadde mannen også rukket å ha de første samtalene med sin advokat, Reidar Andresen.

- I samråd med klienten ønsker jeg ikke å kommentere saken i kveld, opplyser Andresen.

Han vil møte sin klient på nytt torsdag, og vil da avklare om han kan gi noen kommentarer til mediene.

Ikke funnet forbindelse
Pågripelsen skjedde uten dramatikk ved 17.30-tiden onsdag ettermiddag i et boligfelt utenfor Ålesund. Politiet har så langt ikke kommentert omstendighetene rundt drapet, og om det ble brukt våpen.

Det er ikke avdekket noen forbindelse mellom siktede og avdøde.

Pågripelsen skjedde bare noen timer etter at politiet viste fram en utstillingsdukke kledt i like klær som Anja Weløy Aarseth hadde på seg da hun ble drept.

Aarseth forsvant under en joggetur på byfjellet Aksla i Ålesund 28. august. Hun ble funnet drept på samme sted tre dager senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag