RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er et supert prosjekt

Sist oppdatert:
Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, var tilbake på Valle da Hafslunds Drømmetreff hadde kick off denne uken.

Denne uken ble sesongen sparket i gang for Hafslunds Drømmetreff – et breddeprosjekt som er et samarbeid mellom Vålerenga og Hafslund. Prosjektet tilbyr breddeklubbenes ledere og trenere samlinger som skal hjelpe til med å utvikle deres fotballfaglige kompetanse. Noen av samlingene holdes i forbindelse med Vålerengas hjemmekamper på Ullevaal og noen på Valle.

- Et supert prosjekt

Blant foredragsholderne på årets første samling var generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem. Den tidligere Vålerenga-direktøren mener Hafslunds Drømmetreff er et viktig prosjekt.

- Med fare for å bli pompøs så er det bare å fastslå at uten bredden er norsk fotball død. Toppfotballen i Vålerenga har ikke en sjanse uten støtten fra breddefotballen. Spillere, publikum og sponsorer rekrutteres fra bredden. På samme måte kan man si at bredden er blakk uten toppfotballen og inntektene som skapes der, sier han til VIF TV.

- Det er veldig bra at Vålerenga har en partner og en sponsor som er villig til å finansiere et slikt prosjekt. Selv om andre klubber er like bra på breddenivå, ligger hovedkompetansen på toppnivå i fotballen i Oslo her i denne klubben. Det er ikke tvil om at denne typen utveksling av kompetanse er bra og det kan også hende at Vålerenga har noe å lære av de andre klubbene som er med her. I sum så synes jeg at dette er et supert prosjekt.

Se intervju med Kjetil Siem på VIF TV

- Vil være en del av samfunnet

Direktør for samfunnskontakt i Hafslund, Frode Geitvik, mener det er viktig å støtte breddeidretten.

- Det som er viktig for oss er å vise at vi er en del av samfunnet som vi bor i. Vi er store i Oslo og Akershus, det er her vi har vår virksomhet, det er viktig for oss å ikke bare støtte toppfotballen. Vi ønsker også å være tilstede i breddefotballen slik som vi gjør i Hafslunds Drømmetreff, forteller han til VIF TV.

- Vi har et veldig bra program i år. Vålerenga har jobbet godt med det faglige innholdet og det er det som betyr mest for klubbene som er med. De får det de ønsker seg av kunnskap og spiller- og trenerdeltagelse fra Vålerenga.

Se intervju med Frode Geitvik på VIF TV

- Fra bredde til topp

Tidligere har klubbene tilknyttet breddeprosjektet fått utdelt såkalte teambager med nyttig treningsutstyr. I år får alle lagene treningsapparatet FootballMaster som blant annet brukes av Vålerengas a-lag.

- Dette er et godt verktøy for å utvikle basisferdigheter. Det kan brukes både av bredde og topp og med flittig bruk kan man kanskje ta steget fra bredde til topp, sier Geitvik.

Se hvordan Vålerengas a-lagsspillere bruker FootballMaster her(ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere