- Dette er fortsatt en redningsaksjon

Foto: (Nettavisen/Gunnar Stavrum)

Men politiet frykter alle om bord er omkommet.

27.01.10 18:20

HORTEN (Nettavisen): Fire mennesker er fryktet omkommet etter at et helikopter styrtet i havnebassenget i Horten onsdag ettermiddag.

- Det er åpenbart at vi frykter de har omkommet, men det er fortsatt en redningsaksjon, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Torje Arneson, til Nettavisen ved 17.30-tiden.

Les: Helikopter styrtet i isen

Redningssentralen fikk melding om ulykken 14.30-tdien.

- Vi er på stedet nå. Det er store mannskaper fra politi, brannvesen og kystvakten på stedet. Det er fire båter som er involvert i søket. Jeg kan se en lettbåt med dykkere som brøyter gjennom issørpen. De er omtrent 200 meter fra land, sier Nettavisens reporter på stedet.

- Det er fint vær, klart og vindstille. Men det begynner å bli mørkt. I tillegg er det veldig surt, selv om det ikke er mer enn én minusgrad.

Ligger på ti meters dyp
Politiet opplyser at dykkere ennå ikke har funnet helikoptervraket. Men søk med ekkolodd viser at vraket ligger på ti meters dyp.

- Vi har lokalisert helikopteret med ekkolodd. Det ligger på ti meters dyp, sier pressesjef ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Anders Bang Andersen, til Nettavisen.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Mannskap på stedet forteller om svært vanskelige søkeforhold.

Les: Fant vraket på ti meters dyp

- Vi har fire dykkerteam som er ute. Det er vanskelige dykkeforhold på grunn av lysforhold og strømforhold, sier politistasjonssjef Bent Bjune i Horten til Nettavisen.

Mannskaper jobber på spreng og fortsetter søket med uforminsket kraft utover kvelden i håp om å finne personene om bord.

- Flere dykkere har vært nede og en miniubåt er nå på vei ned der man antar at helikopteret styrtet. Det er vanskelige forhold med tåke, kulde, isforhold og strøm i vannet. Nå har mørket også senket seg over skadestedet, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Vestfold politidistrikt, Torgny Alstad, i en pressemelding.

Helikopteret tilhørte det private selskapet Midtnorsk Helikopterservice.

- Vi kjenner identiteten til de fire som var om bord, men det er noe jeg ikke vil ut med på det nåværende tidspunktet, sier presseansvarlig for Midtnorsk Helikopterservice, Tor Krogstad, til Nettavisen.

To helikoptre
Ifølge vitner var det to helikoptre som fløy i formasjon rett før ulykken inntraff. Begge er av typen Robinson R-44 Astro. Det er ennå uklart hva som forårsaket ulykken.

- De som befant seg i det andre helikopteret er avhørt, men jeg har ikke sett noen resultater fra det avhøret, sier Arneson.

Ifølge VG Nett ble det sendt en nødmelding fra helikopteret rett før ulykken.

Havarikommisjonen er nå koblet inn i saken.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag