*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er hetest nå

Foto: (Morten Qvale)

Hårstylist Birger Løkeng gir deg alt om mannens hårtrender akkurat nå.

13.04.10 18:41

OSLO(SIDE2): Vi skal definitivt tilbake til 50 og 80-tallet i årets hårtrender for menn. Og til å fortelle oss hva som er hetest akkurat nå har vi i Side2 snakket med hårstylisten Birger Løkeng, tidligere kjent fra Homsepatruljen på TV 3.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

SE ALLE DE FIRE HÅRFRISYRENE LENGER NED!

Menn - en større kundegruppe
- Her hos Adam og Eva legger vi vekt på fire store looks for 2010, med inspirasjon hentet fra spesielt 50- og 80-tallet, forteller Birger Løkeng.

Side2 møter han på Kerastases lansering av Capital Force - en ny hårpleieserie for menn - på Emil & Samuel i Oslo. Han viser stolt fram Morten Qvales foto, og forklarer at Adam og Evas tradisjoner med ikoniske stylet bilder strekker seg 37 år tilbake i tid.

- Vi har lenge vært inne i et skille som viser to typer menn; de som er feminine og de som er maskuline. Nå har mange menn funnet seg en plass midt i mellom det feminine og maskuline. Hudpleieprodukter som ansiktskremer og foundation er blitt mer akseptert blant menn. Dagens 15-åringer blir en stor og krevende kundegruppe når de kommer opp i 40-års alderen. De vil kreve sine produkter, forklarer han.

Egen shampoo til menn
Ifølge en europeisk undersøkelse bruker i dag 94 prosent av menn produkter til håret, 64 prosent av disse ønsker produkter som er designet kun til menn. Menn frykter aller mest håravfall, mens kvinner frykter grått hår før tiden.

- De viktigste problemområdene for menn er definitivt frykten for å miste håret, hår som blir fort fett, hodebunn som klør, drysser eller flasser og fint eller tynt hår, derfor er det viktig med riktige produkter, mener han.

Hittil har utvalget på shampoo for menn vært begrenset i Norge, men nå kommer Capital Force.

- Jeg blir så glad når det kommer nye produkter for menn, og i dette markedet finnes det ikke mye å velge mellom, fortviler han.

Armycut med spor
De fire lookene som Adam og Eva deler inn årets trendhår i er; armycut med spor, den klassiske electro looken, klassisk 50- talls tailor og krøller. Birger er i ekstase over de fire totalt forskjellige frisyrene.

- Jeg elsker armyklippen med spor, det minnes oss om 80-tallet og punk. Jeg var i Berlin i påsken, og så at mange menn allerede hadde det der. Dette er en kommersiell frisyre for riktig type gutt. Håret er gjerne litt kortere opp til nesten midten av hodet, der kommer sporet, så kan det gjerne være litt lengre oppå. Det er trolig litt yngre menn som velger denne klippen nå, gjerne med en litt sporty og maskulin stil, forklarer han om den nye vrien av den vanlige korte armyklippen.

Electro-looken
Electrolooken henger fortsatt i motebildet.

- Denne klippen er for gutta som godt kan ha litt sotete øyne. Den passer aller best på yngre og trendy menn. Panneluggen kan være lang og håret skal være slett.

Klassisk tailor
Den klassiske tailor-klipper er derimot en forholdsvis ny frisyre som er på full vei inn i trendbildet.

- Jeg liker denne businesslooken. Den klassiske frisyren passer alle menn i alle aldre, spesielt for straighte menn. Tenk en klassisk Hollywood-stil, slik vi har sett på Sean Penn og ikke minst Johnny Depp i gangsterfilmen Public Enemies.

Krøller
Menn med krøller vil vi også se mer av i år, men Birger har ingen tro på permanent.

- Permanenten utgår, den gir ikke naturlige krøller. Det er få både kvinner og menn som velger permanent i dag. Men har du krøller er denne frisyren perfekt for deg. I løpet av kort tid kan jeg også med riktige produkter få fram krøller, selv på hår som egentlig er helt rette. Jeg er opptatt av å få jenter og gutter til å like det håret de har. De fleste som har krøller, drømmer om slett hår og omvendt. Jeg vil at vi skal like det håret vi har og gjør det beste for å ta vare på det, sier han.

Se de fire forskjellige lookene i bildespesialet her:

3150

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.