*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er ikke barnestreker

Foto: (Øyene/Therese Eskelund)

Dyremishandler sprer frykt.

12.03.12 21:25

Katteeier Ragni E. Funner og veterinær Charlotte Hemlock ved Tjøme Dyreklinikk advarer mot det de frykter er en dyremishandler på Tjøme.

For ei uke siden kom hannkatten Ramses hjem med ei snare rundt buken. Tråden hadde gravd seg langt inn i kjøttet, og han var ikke langt fra å måtte bli avlivet. Hun savner også en annen katt, skriver Øyene.

- Jeg tror hunnkatten Nefertiti er pint i hjel. Dette er ikke barnestreker. Jeg vil oppfordre alle til å ha øyne og ører åpne, og å være på vakt. Jeg tror noen har tatt saken i egne hender for å kvitte seg med kattene i nabolaget, sier hun, og forteller at det er mange katter på Mågerø, der hun bor.

- Dersom noen blir plaget av det, får de heller komme til oss og si ifra. Ikke ta saken i egne hender.

Hører skudd om natten

Det er ikke første gang Ragni ser mistenkelige skader hos kattene sine. Tidligere har en av kattene kommet hjem med sår nederst på ryggen og ved bakenden. Hun tror ikke det dreier seg om unger som leker eller at kattene er skadet av andre dyr.

- Ramses er tatt av ei snare. Slike er det ulovlig å sette opp uansett. Dessuten er det hørt flere mistenkelige skudd i Mågerø-området. Jeg har tenkt at det kanskje var jakt, men det er utenom sesong. Neste gang melder jeg fra til politiet, og denne hendelsen er også anmeldt. Jeg vil oppfordre andre også til å melde fra dersom de ser eller hører noe mistenkelig. Dette skal jeg komme til bunns i, sier hun bestemt.

Plikt til å hjelpe

Veterinær Charlotte Hemlock forteller at de har fått flere telefoner fra folk i området etter at katter er forsvunnet, og hun oppfordrer også til å melde fra. Først og fremst til politiet, men også til klinikken, slik at de kan ha oversikten.

- En forholdsregel man kan ta, er å kastrere og sterilisere kattene sine, slik at de holder seg nær hjemmet. Og jeg minner også om at det står i loven om dyrevelferd at enhver som påtreffer et dyr som åpenbart er sykt, skadet eller hjelpeløst, skal, så langt som mulig, hjelpe dyret, sier hun.

Eier og politi skal også varsles, og kan det ikke ytes god nok hjelp, skal dyret avlives. Men også da etter å ha kontaktet eier og politi, dersom det lar seg gjøre.

Nå håper de begge at folk tar bekymringen til etterretning, og melder fra dersom de har mistanker.

Les flere nyheter fra Lokalavisa Øyene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.