RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er ikonstøvelen

(Side2/Trine Rasmussen)
Sist oppdatert:
Retrostøvelen er en av anbefalningene til årets festivaler.

(SIDE2): Gummistøvelgiganten Tretorn fyller 120 år i år. Merket ble skapt av svenske Johan Dunker i 1891, under navnet Helsingborg Gummifabrik. Siden den gang har den svenske merkevaren gjort stor suksess nordisk så vel som internasjonalt. Utviklingen har gått fra produksjon av kalosjer og bildekk via gummistøvler og yttertøy, til ikoniske sneakere populære blant legendariske tennisstjerner.

- Den perfekte festivalstøvelen
Torsdag ettermiddag ble pressen invitert til bursdagsselskap med kaffe og cupcakes i Rodeløkka Kolonihage. Hovedfokuset var høstens nyheter, men Tretorns bestselger i USA, Skerry, stjal mye av oppmerksomheten.

Denne halvhøye støvelen i blank gummi er et av merkets mest ikoniske produkter. Skerry ble i utgangspunktet designet for seiling, men har gjort seg populær på de fleste arenaer - og har nå også blitt utviklet som en vintermodell. Den populære skuespilleren Natalie Portman har lagt sin elsk på denne modellen, og er stadig observert i sine Skerry i Hollywoods gater. Støvelen ble første gang lansert i 1980.

- Denne støvelen er så tøff. Det er litt retro over den, også har den et uttrykk som passer alle. Dette er den perfekte festivalstøvelen, mener Stine Frimann, Key Account Manager i Tretorn Norge.

Til den moteriktige
Støvelgiganten har støvler for enhver smak; korte, lange, brede, smale, med og uten fleece.

- Gummistøvler er blitt veldig viktig. Det er praktisk og trendy på en gang, sier Stine.

Hun innrømmer at forbrukerne forventer mer og at de derfor også hele tiden må fornye seg. Til høsten kommer nykommeren Tuva - som er spesielt utformet for moteriktige kvinner, og tar oss fra sofistikert landliv til byen. Støvelen har en klassisk såle, gummi og polyesterskaft og varmt for. Skaftet har snøring for en smalere passform, og kan brettes ned for en mer sporty look. Perfekt alternativ for deg som ønsker å holde stilen, uten å måtte inngå kompromiss på varme og komfort.

- Dette er et annerledes og tøft produkt, mener hun.

Flere par med støvler
Forbrukerne er heller ikke lenger fornøyd med bare ett par støvler stående i skohylla. Vi vil ha flere par til forskjellige anledninger.

- Du kan ikke klare deg med bare ett par støvler lenger. Er du glad en dag og det regner, vil du jo gjerne putte på deg et par fargeglade støvler. Men så vil du også gjerne ha et par sorte støvler til penere bruk. Det er kaldt og mye sørpe her om vinteren, så det er perfekt med et par finere støvler, forklarer Stine.

Men hva skal du tenkte på når du kjøper nye støvler?

- Bruksområdet har ikke så mye å si. Hva du liker er det viktigste, sier hun.

Gode priser
Gummiprisene har steget de siste årene, men Tretorn har klart å holde seg på et forholdsvis lavt nivå.

- Vårt motto er å selge gode støvler til gode priser. Men dette er ordentlig håndverk. Disse jaktstøvlene tar det for eksempel to timer å lage, forteller Stine.

Hun holder opp et par med Sarek Outlast. Det er Tretorns toppmodell innen jaktsegmentet. Støvelen er utformet i naturgummi som er konstruert for å tåle ekstreme værforhold, og er fôret med Outlast, som gir ekstra komfort. Dette er den dyreste støvelen. Prisen er 1599 kroner.

- Disse er laget av 48 forskjellige deler, så det er ordentlig håndverk, smiler hun.

SE BILDER FRA TRETORNS HØSTLANSERING OG BURSDAGSFEIRING HER:

4281

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere