- Dette er jo bare ren underholdning

Landsbybeboere hevder de må ty til blodige hundekamper for å underholde seg selv. Her er det to store hunder som barker sammen under en hundekamp som nylig ble avholdt i en nordlig, kinesisk landsby.

Landsbybeboere hevder de må ty til blodige hundekamper for å underholde seg selv. Her er det to store hunder som barker sammen under en hundekamp som nylig ble avholdt i en nordlig, kinesisk landsby. Foto: Str (Afp)

Dyrevernaktivister raser mot blodige hundekamper.

05.03.15 09:36

Dyrevernaktivister i Kina raser etter å ha sett bilder fra brutale hundekamper som arrangeres i en kinesisk landsby.

Men landsbybeboerne som organiserer hundekampene, forsvarer hundekampene som en «nødvendig underholdning», skriver Daily Mail.

Hundekampene ble avholdt over flere dager, og ble arrangert av lokale innbyggere i landsbyen Sanjiao i den kinesiske Shanxi-provinsen. Hundekampene var en del av den tradisjonelle, kinesiske lanternefeiringen.

- Ikke tilgang på underholdning
En av arrangørene, Shi Pan, sier at innbyggerne må ty til egen underholdning, ettersom de er en fattig og avsidesliggende landsby.

- Folk i byene kritiserer våre hundekamper, men selv har de penger til å betale for underholdning som vi ikke har tilgang til. Vi er nødt til å organisere ting for å underholde oss selv, sier han.

Hundekamper er bannlyst i en rekke land. I nordlige Kina er det imidlertid mer enn hundre hundekampfestivaler som tiltrekker seg besøkende fra andre provinser. Kinesisk politi sier arrangørene ikke bryter noen lover, og at det ikke foreligger noen offisielle klager.

Men noen av deltagerne skal ifølge politiet ha tatt med seg løshunder til festivalen, og hevdet at det er deres egne kjæledyr.

- Vi trenger lover mot dette
Dyrevernlover er ikke Kinas sterkeste side, og hundekamper er lovlig så lenge det ikke involverer veddemål.

- Slike hundekamper er nettopp grunnen til at vi trenger en fungerende dyrevernlov i Kina, fordi folk gjør akkurat som de vil, og slipper unna med det så lenge de vet at loven ikke kan stoppe dem, sier en kinesisk dyrevernaktivist, Chung Lu, ifølge Daily Mail.

Arrangørene sier imidlertid at hundekampene var en stor suksess, og at de har planer om å gjenta det neste år.

- Vi bryr oss ikke om hva folk i byene sier, sier Shi Pan.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Innbyggere i en kinesisk landsby har samlet seg for å se på brutale hundekamper som avholdes som ren underholdning. Foto: Str (Afp)

Hundefestivaler
Dyrevern blir gjerne nedprioritert i et land som kritiseres sterkt for manglende menneskerettigheter.

I Kina blir det blant annet arrangert en rekke hundefestivaler hvor tusener av hunder behandles på inhuman måte og slaktes ned og spises.

Yulin er én av de kinesiske byene som feirer sommersolverv ved å innta store mengder hundekjøtt.

Mange av hundene er gatehunder som er hentet fra rundt omkring i landet. Angivelig er noen av hundene, som slaktes og spises på festivalen, kjæledyr som er blitt stjålet.

- Yulin-festivalen er et grusomt og sjokkerende sted. Det å se dyr som lider, er i seg selv smertelig. Men det er noe virkelig hjerteskjærende ved å se menneskets beste venn så forfjamset og forrådt, har politisk rådgiver i The Human Society International (HSI), Peter Li, tidligere uttalt til Huffington Post.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet hevder at noen av hundene som blir kastet inn i kampene, er løshunder som er plukket opp fra gaten. Foto: Str (Afp)

Klikk på bildet for å forstørre.

To hunder barker sammen i en hundekamp i en kinesisk landsby. Foto: Str (Afp)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.