RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er ment til eget bruk og nordnorsk gjestfrihet

Mannen hadde fire tønner på hundre liter. Han hevdet at to av dem inneholdt 80 liter sats, mens den tredje inneholdt rensemiddel. Den fjerde, skal i følge mannen ha inneholdt vann. Politiet mener at tre av tønnene inneholdt til sammen 250 liter sats.
Mannen hadde fire tønner på hundre liter. Han hevdet at to av dem inneholdt 80 liter sats, mens den tredje inneholdt rensemiddel. Den fjerde, skal i følge mannen ha inneholdt vann. Politiet mener at tre av tønnene inneholdt til sammen 250 liter sats. (Politiet)
- Lager du fremdeles sprit? spurte aktor. - Nei, jeg er jo fri for apparat, sa mannen.

En mann i 40-årene sto i Salten tingrett tiltalt for å ha produsert minst 75 liter hjemmebrent med en alkoholstyrke på 50 prosent. I tillegg skal han ha hatt rundt 250 liter sats, og vært i besittelse av et hjemmebrentapparat. Det skriver Avisa Nordland (an.no) torsdag.

- Dette er feil, sa mannen i retten, og fortsatte:- Til avisa sa politiet at det var 80 liter, her sier dere at det er 75 liter. Det som er riktig er 40 liter sa mannen, og fortsatte:

- Politiet fant 75 liter sprit med en styrke på 50 prosent. Det jeg har produsert er 40 liter på 92-96 prosent som jeg så har vannet ut. Så det er 40 liter jeg skal dømmes for, sa mannen, og ga en gjennomgang av oppskriften, selv om hans forsvarer måtte minne han på det viktigste, nemlig gjæret, skriver an.no.

Eget bruk

På spørsmål fra aktor, Charlotte Ringkjøb, på hva han skulle bruke det til, var svaret enkelt:

– Det er ment til eget bruk, og nordnorsk gjestfrihet. I tillegg gir jeg bort en del i julegaver.

– For meg ser opplegget ditt profesjonelt ut, sa aktor.

– Jeg er fjerde generasjons hjemmebrenner. Jeg har lært av de beste, og hva skal man si. Selvsagt er man flink, jeg har 30 års erfaring, sa mannen, som tidligere er domfelt to ganger for samme forhold.

– Lager du fremdeles sprit? spurte aktor.

– Nei, jeg er jo fri for apparat, sa mannen.

Nektet

Han nektet også for at han hadde 250 liter sats.

– Det riktige er at det var 160 liter, sa mannen i retten. Og viste til at to av de 100 liter store tønnene inneholdt 80 liter sats hver. Den tredje inneholdt rensemiddel, mens den fjerde var full av vann.

Tidligere har han, ifølge politiet, innrømmet at det var til sammen 250 liter sats.

– Det skrev han under på også, sa politibetjenten som vitnet i retten.

På spørsmål fra sin forsvarer om hvilken straff mannen så for seg, var han klar på at han ville sone.

– Det nytter ikke å lugge ned en kar som er skallet. Jeg har lite penger, og det eneste jeg har rikelig av er tid. Så jeg vil gjerne sitte inne, jeg har heller ikke hatt ferie på seks år, så jeg kan jo ta dette som det, sa mannen i retten.

Betinget fengsel

Politiadvokat Ringkjøb la ned påstand om at mannen måtte straffes med 35 dagers betinget fengsel, med prøvetid på to år, samt en bot på 10.000 kroner. I tillegg mente hun at mannen måtte betale 2000 kroner i saksomkostninger.

Mannens forsvarer, Nils Aga, ba om at mannen måtte ansees på mildest mulig måte.

Les flere saker fra Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere