- Dette er min personlige vendetta

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)

Ari Behn får kraftig kritikk for sitt utfall mot Carl-Erik Grimstad.

12.01.09 11:56

(SIDE2): I lørdagens VG gikk Ari Behn hardt ut mot kongekritiker og tidligere soussjef ved Slottet, Carl-Erik Grimstad. Behn kalte Grimstad for «stakkars akterutseilte og bitre mann», en mediegjøk og en mann som kalte seg statsviter selv om han hadde fått utdannelsen i voksen alder.

Avviser Behns påstand
I tillegg sa Behn at han visste fra sikre kilder blant Slottets ansatte at Grimstad var storforlangende og dermed uønsket etter sine tre og et halvt år ansettelse.

Den siste påstanden ble avvist av både hoffreportere og ansatte ved Slottet som VG snakket med.

LES MER:Ari raser mot kongekritiker

Foto: Knut Falch, SCANPIX

Behn på sin side understreket at han var kraftig irritert på Grimstad som han mente i flere år hadde kommet med personlig kritikk av ham og hans kone, prinsesse Märtha Louise. Han sa samtidig at han skrev på en ny roman der en av figurene var kraftig inspirert av Grimstad.

I mandagens VG sier Grimstad at han oppfatter Ari Behns utspill som en organisert «skittpakke» for å nøre opp under interessen for hans neste bok. Han sier også at det er etterprøvbart at han ble bedt om å fortsette i sin stilling på Slottet.

Ari Behn avviser Grimstads versjon og sier at for ham er dette følelsesmessig en personlig vendetta for gjentatte angrep på ham og hans familie gjennom flere år.

- Uverdig av Behn
Søndag gikk flere PR-operatører og mediespaltister ut mot Ari Behn, mens andre støttet ham, som medierådgiver Kjell Terje Bringedal som mente Ari viste «deilig raseri».

- Jeg synes dette er ganske uverdig av Ari Behn, sa Elin Ørjasæter i E24, mens Jarle Aabø i informasjonsrådgiverne Aabø & Co mente at det aldri har skjedd at en svigersønn av kongen kommer med kritikk mot en tidligere hoffansatt - basert på anonyme kilder.

Kongebiograf Tor Bomann-Larsen sier at det er kjent at Carl-Erik Grimstads bakgrunn er ømtålig. Han tror heller ikke at Behn handler på vegne av kongehuset.

- Men å frakjenne ham enhver intelligens, som Ari Behn gjør, er å skyte langt over målet, sier han til VG.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag