*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er Norges billigste iPad

Ipad ble denne uken lansert med norsk programvare og språk.

Ipad ble denne uken lansert med norsk programvare og språk. Foto: (Mobilen.no)

Telio blir først i landet med å subsidiere prisen.

03.12.10 12:26

[Teknofil]: Apple lanserte denne uken iPad på det norske markedet. Du får nå kjøpt brettet i alskens butikker, men uansett hvor du går må du regne med å punge ut minst 4000 kroner.

Årsaken til den høye prisen er at verken Telenor, Netcom eller de andre norske operatørene har valgt å subsidiere iPad, slik vi er vant til med mobiltelefoner. Dermed må du betale den fulle prisen fra første dag.

Network Norway tilbyr riktignok subsidiering av iPader med 3G som er kjøpt av bedrifter i Apple Store. Ved ett års binding får du refundert 900 kroner, to års binding gir 1800 kroner. Men dette tilbudet gjelder kun bedrifter.

2995 kroner
Nå går imidlertid Telio ut som første aktør i Norge og tilbyr en subsidiert iPad til privatkunder. Forutsatt at du binder deg i ett år til selskapets abonnement for IP-telefoni, Telio Mini, får du den minste iPaden på 16 GB og uten 3G for 2995 kroner.

Abonnementet koster 159 kroner per måned. Da ringer du gratis til fasttelefon både her til lands og over det meste av verden, samt gratis til mobiler i USA og Canada. Å ringe til mobiler koster 89 øre.

Totalprisen med abonnement blir da på 4903 kroner inklusive abonnementskostnader. Expert selger til sammenligning iPad uten abonnement for 4099 kroner.

Foreløpig er det kun den minste modellen på 16 GB som kan kjøpes.

– Vi har valgt å starte med modellen vi har størst tilgang på og som vi kan tilby billigst, men vi skal vurdere etterhvert om vi vil utvide til andre størrelser, sier salgs- og markedssjef i Telio, Kim Stenslie, til Teknofil.

Telio har ingen planer om å tilby en subsidiert iPad 3G på nåværende tidspunkt.

Krever Wi-Fi
Merk at du må befinne deg i et trådløst nettverk for å kunne ringe med iPad. Enheten er heller ikke særlig praktisk å holde mot øret, så mange vil nok foretrekke å snakke over høyttaleren.

Du kan heller ikke bruke iPad til videotelefoni siden den mangler kamera. Ønsker du det, kan det være lurt å vente litt, da det er forventet at iPad 2 vil ha kamera både foran og bak.

Telio har laget en egen app kalt Teliophone for iPad, iPhone og iPod Touch som brukes til å ringe over det trådløse nettet. Du vil da få samme pris uavhengig av hvor du måtte befinne deg i verden, og kan for eksempel ringe hjem gratis med ditt vanlige telefonnummer.

Vil du kjøpe iPad uten abonnement?
Her finner du laveste pris på Apple iPad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.