*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er nye Macbook Air

Slik ser dagens Macbook Air ut, bildet bak skal være av neste generasjon av maskinen. Foto: (Teknofil)

AppleInsider er sikker i sin sak.

19.10.10 23:01

[Teknofil.no]: Apples tynneste maskin, Macbook AIr, har skapt mye blest siden den ble lansert.

Men målt i kroner og øre står den bare for en mikroskopisk del av selskapets omsetning.

For selv om maskinen både er tynn og lekker, synes nok mange prisen på 11.990 kroner er i overkant for en så svakt utstyrt maskin.

Som vi rapporterte i september, skal ledelsen i Apple også ha ment at dagens Air var for stor og feit.

Nå har Air fått en solid overhaling for å få opp salgstallene, melder AppleInsider. Flere uavhengige kilder skal ha bekreftet ovenfor nettstedet at Air vil rulles ut i et mindre format på 11,6 tommer, og dermed beveger seg inn i det samme segmentet som minibærbare, iPad og andre nettbrett. Samtidig vil man fortsette å tilby maskinen i dagens format på 13,3 tommer.

Det har lekket ut flere bilder av understellet på det som skal være den nye Air, via Engadget. Ingen vet ennå hvordan selve maskinen vil se ut, og bildet på toppen av denne saken er av dagens modell.

En annen indikasjon på at Air skal oppdateres er at det ikke lenger sendes ut nye eksemplarer av dagens Air-modell til butikkene. Dette er første gang i maskinens toårige historie at det skjer.

Se også: Dette er de beste bærbare til 10 000 kroner

Klikk på bildet for å forstørre.

Doble USB-porter
Bildene viser at maskinen nå har to USB-porter i stedet for én, plassert på hver sin side av maskinen. I tillegg vil den ha en innebygget kortleser for SD-kort, som nå finnes på tvers av nesten alle Apples datamaskiner.

Apple har fjernet den nedvippbare luken fra dagens modell, slik at man kan plugge kabler rett inn i siden av maskinen. Dette skal medføre at maskinen blir bittelitt tykkere på sidene enn på dagens modell. Men man skal ikke ha fått inn glasset som brukes foran skjermen i Apples Macbook Pro-maskiner, noe som trolig ville gjort maskinen tyngre enn ønskelig.

SSD som standard
Det ventes også at Apple vil kutte ut den vanlige mekaniske harddisken på maskinen helt, og i stedet bruker flashminne (SSD). Apple skal ha gjort et nytt grep der det meste av innpakningen rundt minnet er fjernet, kjent som "SSD Card", noe som skal bidra til å spare plass. Flashminne sørger for at maskinen starter og reagerer raskere, men er også kostbart.

Det er uklart hvilket prisnivå nye Macbook Air vil legge seg på, men det er rimelig å anta at en eventuell 11,6-tommers modell vil få en mer konkurransedyktig pris enn dagens 13,3-tommer.

Det er ventet at nye Macbook Air blir lansert på Apples kommende pressekonferanse på onsdag. Vi vil naturligvis gi deg full dekning av nyhetene som kommer.

Les også:10 tips for deg med Macbook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.