RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er rene, effektive og bevisste kutt

(Espen Meling Sele, rogavis.no)
Sist oppdatert:
Roald Rondestveit mistet alle eiendelene sine da en tyv skar hull på buksen hans mens han sto i nattmatkø.

Da Roald Rondestveit var ute på byen forrige helg, ante han fred og ingen fare da han som vanlig stilte seg i nattmatkø inne på Burger King.

I kømylderet klarte noen å skjære hull i Rondestveits splitter nye chinos, og stjele alle hans verdisaker, uten at han la merke til det.

- Definitivt ikke et uhell
- Se her. Dette er rene, effektive og bevisste kutt, forklarer Rondesveit mens han viser buksen han hadde på seg forrige helg, til RA.

Tyven har prestert å kutte gjennom både buksestoffet og selve lommeposen, uten å bli sett eller skjære Rondesveit på låret.

Det var ikke før Rondestveit hadde fått maten sin og satt seg ned, at samboeren hans gjorde ham oppmerksom på kuttet i buksen.

Tyven tok mobilvesken hans, som blant annet inneholdt bankkort, 800 kroner, førerkort og en nyinnkjøpt iPhone.

- Jeg var jo på byen, så jeg var brisen, men langt ifra full, konstaterer Rondestveit, som med sikkerhet kan si at han ikke veltet borti noe skarpt i løpet av kvelden.

- Det var jo stappfullt der inne, så man reagerer jo ikke på samme måte om noen kanskje dunker borti en, sier han.

Rondestveit har anmeldt hendelsen, men regner ikke med noen oppklaring i saken.

- En ny, farlig variant
Vaktleder ved Stavanger politistasjon, Per Magne Haugestad, som til stadighet får inn meldinger om stjålne eiendeler, reagerer på denne enkelthendelsen.

- Det er alvorlig når det blir brukt kniv. Kniv er tross alt et våpen. Vi gjør en del beslag nede i sentrum, men jeg har aldri hørt om at tyver har brukt dem på en slik måte som dette før, sier Haugestad.

Han har erfart at noen gjerne bruker kniver i slagsmål, men synes det er urovekkende at tyver tar dem i bruk på denne måten.

- Vi ser jo så klart alvorlig på dette, men dette burde ikke gjøre folk redde. En skal kunne gå ut og kose seg uten å måtte tenke på å bli kuttet på låret av en lommetyv, sier Haugestad.

Generelt fraråder vaktlederen folk fra å ta med alle eiendeler på byen til det som bare blir en stor pot for en eventuell tyv.

For øvrig har Rondestveit en reiseforsikring, som dekker alle tap som skjer utenfor dørterskelen hans.

Les flere saker hos Rogalands Avis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere