RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ALESSANDRO GAROFALO (Reuters)

- Dette er Silvios «horemamma»

Sist oppdatert:
Statsadvokaten jobber på spreng for å felle Italias statsminister.

Italias statsminister Silvio Berlusconi (74) er i hardt vær om dagen. Påtalemyndigheten etterforsker ham for å ha betalt en mindreårig prostituert for sex. Karima El Mahroug, også kalt Ruby, var bare 17 år gammel da Berlusconi angivelig skal ha betalt henne stor pengesummer i bytte mot sex. Han skal også ha hindret en politietterforskning da Ruby ble arrestert for tyveri.

Berlusconi risikerer tre års fengselsstraff for å ha kjøpt sex av en mindreårig prostituert, samt en forvaringsstraff for å ha misbrukt sitt embete.

- Dukket opp nye anklager
Onsdag kveld dukket det opp nye anklager fra statsadvokaten i Milano.

I en 227 sider lang rapport kommer det fram detaljerte beskrivelser fra de såkalte sexfestene til Berlusconi, også omtalt som bunga-bunga-fester. Deler av rapporten er blitt gjengitt i den italienske avisen L’espresso.

Berlusconi anklages for å ha betalt en rekke prostituerte for å delta på private sexfester.

- En slags sexgreie
Rapporten inneholder blant annet telefonutskrifter som stammer fra flere av middagsgjestene, samt vitneutsagn fra magedanserinnen Maria Makdoum, skriver The Times.

- Da middagen var ferdig, sa statsministeren: La oss fortsette med bunga-bunga, og han forklarte hva det var, en slags sexgreie, sier Makdoum i rapporten.

Makdoum forteller at hun selv ble beordret til å gjøre en magedansopptreden, mens noen tvillinger skulle oppvarte Berlusconi.

- Statsministeren berørte dem, og de tok ham på hans edle deler, sier hun i rapporten.

- Jeg var forferdet
Videre forteller hun at flere andre toppløse kvinner sluttet seg til aktiviteten og berørte statsministerens kjønnsorganer.

- Jeg var forferdet, sier hun.

Rapporten er overlevert det italienske parlamentet med krav om å få innsyn i statsministerens personlige regnskap. Hensikten er å få oversikt over utbetalinger til Berlusconis kvinnelige bekjentskap.

- Rekrutterte prostituerte
I tillegg er den tidligere tannpleieren Nicole Minetti innkalt til et avhør hos påtalemyndigheten 1. februar. Minetti er anklaget for å ha fungert som en slags horemamma, og rekruttert prostituerte for Berlusconi. Minetti var Berlusconis tidligere tannpleier. Nå er hun lokalpolitiker i Lombardy.

Berlusconi omtaler de siste anklagene som skandaløse.

- Jeg har vært gjennom så mye i mitt liv, og jeg har alltid greid meg fint, sa statsministeren.

- Drakk kun Cola Light
Berlusconis forsvarsteam jobber på spreng med å undergrave anklagene fra påtalemyndigheten. Forsvarerne har samlet en rekke vitner som hevder at de såkalte bunga-bunga-festene var uskyldige middager. Vitnene består blant annet av en DJ, en livvakt og en marokkansk magedanserinne.

Vitnene hevder at det alltid var et moderat alkoholinntak på festene, og at mange av gjestene drakk kun Cola Light. Det mest oppsiktsvekkende som har skjedd på festene var visstnok karaokesynging, ifølge et vitne.

Kokainmisbruk
Men flere av gjestene er blitt knyttet opp mot omfattende kokainmisbruk. Ifølge den siste rapporten ble samboeren til en av magedanserinnene, Marystelle Polanco, som har vært en fast gjest på Berlusconis middagsselskaper, pågrepet med tolv kilogram med kokain.

Rapporten inneholder også en notatbok til Karima El Mahroug, også kalt Ruby, en av Berlusconis faste kvinnelige gjester. Notatboken inneholder en oversikt over pengebeløp og gaver hun har mottatt fra Berlusconi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere