RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er skikkelig sexy!

SEXY: Haakons varme pelslue er skikkelig kul, mener kjendisstylist.
SEXY: Haakons varme pelslue er skikkelig kul, mener kjendisstylist. Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjendisstylist synes kronprinsens lue er lekker.

(SIDE2): I sprengkulda i Kautokeino ikledte kronprins Haakon (35) seg en skikkelig pelslue eller en såkalt «bf» for å holde varmen.

- Slike luer er rålekre og kjempekule. Alle de største kjendisene bruker slike når de står på ski i Aspen i Colorado. Det er virkelig en dødskul look og fungerer veldig bra på kronprinsen, men luene passer selvsagt på både jenter og gutter, sier stylist Jan Thomas (42) til Side2.

- Jeg har flere slik luer, både i ekte pels og falsk pels, som jeg er veldig glad i. Et par av luene kjøpte jeg da jeg bodde i Russland og i kulda der borte er de det eneste som fungerer, legger han til.

Les også:Slik har du aldri sett kronprinsen

Problematisk pels
Haakons lue ser ut til å være i ekte pels og skinn, og det mener både Jan Thomas og Side2s moteekspert Elisabeth Gilje er problematisk. Pels har lenge vært kontroversielt, noe som også har preget flere store designere i motebransjen de siste årene.

- Kronprinsen er ikke opptatt av mote og trender, og luen er nok en presang til ham. Som stylist ville jeg passet på at han tok på seg en lue med falsk pels, men dette er nok ekte pels og han har tatt den i bruk av praktiske grunner fordi det er skikkelig kaldt. Men jeg vet Mette-Marit er veldig forsiktig med å bruke pels nettopp fordi det er kontroversielt, sier stylisten.

- Luene er sexy og veldig trendy, men velg en med falsk pels! oppfordrer Jan Thomas.

- Bør være falsk
Elisabeth Gilje påpeker at en såkalt «bf» er logisk å ha i Norge fordi det er kaldt her.

- Jeg synes det er fint, men ikke hvis det er ekte pels, da forkaster jeg det hundre prosent. Det er ikke kult å ha ekte pels noe sted, ikke engang hvis det er vintage. Falsk er helt greit. Slike luer har vært in en stund, vi bor jo i Norge, sier hun.

Du kan få tak i de populære luene i de fleste kjedeklesbutikkene, i tillegg har også sportsbutikker og secondhand-butikker ulike varianter av hodeplagget. En fakeutgave av pelsluen koster kun et par hundrelapper i kjedebutikkene, men du må nok opp i nærmere 500 kroner om du skal ha en vintagelue av denne sorten i en bruktbutikk.

Skal du ha ekte vare fra pelsbutikk må du opp i en prisklasse på rundt 1000 til 5000 kroner - alt utifra pels-og skinnvariant.

Iskaldt
Torsdag og fredag denne uken er kronprinsparet i Finnmark hvor de feirer blant annet samedagen 6. februar med besøk først i Kautokeino og deretter Karasjok.

Kronprinsesse Mette-Marit (35) ble også iført tradisjonelle koften og lue med broderier som hun hadde på seg for å holde varmen, men endte opp med å måtte trøste en fem år gammel liten gutt som frøs så kraftig i det kalde været at han felte noen tårer.

Sove i lavvo
Kronprinsparet skal virkelig få oppleve den samiske kulturen når de er på sitt to dager lange besøk.

På programmet i Finnmark står innføring i reindrift, lavvubesøk og skuterkjøring på programmet. Kronprinsparet vil også få lære om snøforandringer relatert til klimaendringene, sett fra samisk perspektiv.

Natten skal tilbringes i lavvo for Haakon og Mette-Marit. Fredag er det besøk i Sametinget og besøk ved Karasjok skole i anledning Samefolkets dag og dagen avsluttes med gudstjeneste i Karasjok kirke før de reiser tilbake til hovedstaden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere