RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er skremmende

Foto: INGE FJELDDALEN (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
- Er det bare sånn at en ikke trenger å møte opp til rettssaken, så blir saken henlagt? spør Jonn Kjetil Strand.

For drøye tre år siden ble Jonn Kjetil Strand og broren hans trua av en mann med kniv foran et vitne. Da rettssaken skulle holdes på nyåret i fjor, så møtte den tiltalte aldri opp. Nå har Strand fått beskjed om at saken er «henlagt etter bevisets stilling», skriver Telemarksavisa.

- Stor kjøkkenkniv
Knivtrusselen som Strand og lillebroren hans ble utsatt for, skjedde i Skien sentrum onsdag 28. november i 2007.

Jonn Kjetil Strand og broren var utenfor boligen til et familiemedlem som var plaget med rusmisbrukere som kom på døra.

Så da Strand og broren møtte på en rusmisbruker utenfor huset til familiemedlemmet, ba Strand mannen forlate stedet.

Strand forteller at det raskt ble en krangel, som endte med at rusmisbrukeren trakk opp en stor kjøkkenkniv fra den ene støvelen.

- Måtte løpe vekk
- En nabo så det hele fra vinduet sitt. Vi løp vekk og bort til politistasjonen, som den gang lå i nærheten av parkeringa til Lietorvet. Mens jeg og broren min sto inne på politistasjonen, så gikk han som hadde trua oss forbi på fortauet utenfor. Jeg sa det til politimannen som sto der at «det er han som går der ute», men politimannen sa at han ikke kunne gjøre noe med det, siden han ikke hadde vakt, sier Strand, som der og da anmeldte forholdet.

En stund etter at anmeldelsen var levert, ble Strand og broren innkalt til avhør.

- Broren min var under 16 år da det her skjedde, så han måtte også ha med faren vår som verge under avhøret, sier Strand.

Møtte aldri opp
Senere fikk Strand beskjed om at det var tatt ut tiltale mot mannen som hadde trua med kniv, og deretter fikk han beskjed om at det var berammet en rettssak.

Strand var i militæret da han ble innkalt som vitne i rettssaken, som skulle ha blitt holdt på nyåret i fjor.

- Det var mye styr for meg å reise til Skien da, siden jeg var i Forsvaret. Men jeg dro hjem, og vi møtte opp på tinghuset i Skien, hvor vi satt og venta og venta. Så fikk vi beskjed om at den tiltalte ikke hadde møtt opp, og at vi ville bli innkalt igjen senere, forteller Strand.

Har klagd
Tidlig i mars i år fikk han et nytt brev fra politiet, hvor det står at saken er «henlagt etter bevisets stilling». Brevet er datert 7. mars i år.

Strand reagerer sterkt på at saken nå er henlagt, og han kan heller ikke forstå hvorfor.

Han peker på at de var to fornærmede som ble trua av mannen med kniv, og at det også var et vitne til knivtrusselen.

- Vi ble trua med en stor kniv. Hvis vi ikke hadde løpt vekk, så er det jo ingen som vet hva som kunne ha skjedd, sier Strand.

Mannen som trua Strand og lillebroren hans er rundt 40 år og en såkalt gammel kjenning av politiet.

- Det er skremmende at han kan bli «benådet» bare fordi han ikke møtte opp til rettssak, sier Strand, som nå har klaget på henleggelsen.

Skal vurderes av statsadvokaten

Politiadvokat Odd Skei Kostveit ved Telemark politidistrikt vil ikke gå i detalj når det gjelder bevisene i saken, siden henleggelsen er påklaget.

Siden Jonn Kjetil Strand har klaget på henleggelsen, blir saken sendt til vurdering hos Statsadvokatene i Vestfold og Telemark.

Politiadvokat Odd Skei Kostveit sier at forholdet ble anmeldt i november 2007, og at Strand og et vitne forklarte seg.

Avhørt i oktober 2010
- Saken ble deretter liggende i lang tid, før jeg valgte å ta ut tiltale i januar 2010. Anmeldte var på det tidspunktet ikke avhørt om forholdet. Tiltalte ble avhørt i oktober 2010. Ut fra en samlet vurdering av vitneforklaringene og anmeldtes politiforklaring fant jeg at det ikke var grunnlag for å opprettholde tiltalen, og saken ble henlagt etter bevisets stilling, opplyser Kostveit.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Har du opplevd noe lignende? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere