- Dette er tafatt, Brustad!

Foto: (Geelmuyden Kiese)

Høyre mener Sylvia Brustad (Ap) bevisst haler ut Kjøll-fakturaen til etter valget.

20.08.09 13:51

Geelmuyden.Kiese (GK) har fakturert statens tidligere representant i Aker Holding, Berit Kjøll, for 754.322,50 kroner, inklusiv merverdiavgift, for perioden 6. april til 21. mai.

Les også: Faktura-krøll for Berit Kjøll

- Skjønnsspørsmål
I to uker har Nærings- og Handelsdepartementet (NHD) besvart Nettavisens spørsmål om Kjøll-fakturaen med at den skal få en «snarlig løsning».

Da Nettavisen i forrige uke spurte hvordan de definerer «snarlig», fikk vi dette svaret fra en av departementets 7 pr-rådgivere:

- Det er et skjønnsspørsmål...

- Tafatt av Brustad
Høyres Per-Kristian Foss tror Sylvia Brustad bevisst skyver Kjøll-fakturaen under teppet til etter valget.

- Det virker som en oppløst og vedtatt strategi i regjeringen at alle saker som er kinkige, skal vente til etter valget, sier Foss til Nettavisen.

Han ser ingen saklig begrunnelse for at dette skal drøye:

- Det virker tafatt at ikke departementet har en klar policy for hvordan de skal håndtere slike saker, sier Foss til Nettavisen.

Vanskelig for Kjøll
Foss drar oss noen måneder tilbake til den famøse håndteringen av Aker-saken.

- Dette sier jo litt om hvilke problemer Berit Kjøll har hatt å stri med internt. Eierskapssaker krever nettopp rask håndtering, poengterer han.

Les også: Dette svarer ikke Brustad på
Les også: - Brustad må gå

Fortsatt er det helt i det blå når vi får svar på fakturaen:

«Det kan nok oppleves som litt hakk i plata fra vår side, men det jobbes med saken og det arbeides med å komme fram til en konklusjon så raskt det lar seg gjøre. Og vi kommer til å formidle dette gjennom en pressmelding», svarte fungerende kommunikasjonssjef i NHD, Christian Grotnes Halvorsen, Nettavisen tirsdag.

Avventer
Nettavisen tok torsdag kontakt med GK, som ikke har fått sitt oppgjør.

- Når vil dere ha inn pengene?

- Vi avventer departementets behandling, sier daglig leder i GK, Stein Jacob Frisch, til Nettavisen.

Fakturaen hadde opprinnelig forfall 9. juni.

- Hennes valg
Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad har tidligere hevdet at Kjøll tok kontakt med GK på eget initiativ:

- Det var Kjølls valg å bruke medierådgivere, så hun er ikke lovet at staten skal dekke slike utgifter. Hun fikk klarsignal for å få dekket juridisk bistand, for det var rimelig i forhold til situasjonen, sa Brustad ti Nettavisen 6. august.

Da Nettavisen tok kontakt med Kjøll i april i år for å få svar i Aker-saken, henviste Kjøll på sin mobilsvarer til Stein Jacob Frisch i GK.

Omstendelig
Han oppga deretter en hotmail-adresse med Kjølls navn, som GK besvarte på vegne av henne. Nettavisen stilte Kjøll/Frisch følgende spørsmål i en mail, datert 22. april:

- Hvorfor vil hun ikke svare på spørsmål selv? - Har Kjøll personlig hyret inn GK til å bistå så lenge Aker-saken ruller?

Det første spørsmålet besvarte Frisch muntlig med at Kjøll fikk mange henvendelser, mens det andre spørsmålet fortsatt henger i luften.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Kjøll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.