RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er vel toppen av smålighet?

(Privat)
Sist oppdatert:
Matthias Rosemann fra Gundelfingen i Bayern fikk tilsendt en faktura på 1,56 euro (11 kroner) fra bomselskapet 18 Vestfold, ni måneder etter sitt besøk i Norge.

(Østlands-posten) Høsten 2012 var Matthias Rosemann på besøk hos kameraten Frank Rygh i Larvik. Rosemann hadde med sin egen bil til Norge, og etter å ha opplevd både havfiske og skjærgårdstur i Larvik, kjørte de to i Rosemanns bil til Oslo.

- Vi reiste til Oslo for å besøke diverse severdigheter, og underveis passerte vi naturligvis flere bomstasjoner, forteller Frank Rygh.

- Noen av bomstasjonene var det ikke mulighet til å betale ved, mens vi betalte kontant der hvor det var mulig, sier han.

Fikk overraskelse i posten
Kort tid etter turen til Oslo reiste Matthias Rosemann hjem igjen til Tyskland. Ni måneder senere, i mars i år, fikk han en overraskelse i postkassa.

- Der lå det en faktura på 1,56 euro eller 11 kroner fra bomselskapet E18 Vestfold. Faktura med foto av bilen vi kjørte mot Oslo og det hele, forteller Frank Rygh.

- Matthias ristet godt på hodet da han fikk fakturaen, men har naturligvis betalt den. Han synes imidlertid det var spesielt å få en så liten faktura etter sitt norgesbesøk, og han forteller meg at saken har blitt til en morsom vandrehistorie i hele Bayern.

Rygh sier at dette må være noe bare vi i Norge kan få oss til å gjøre.

- Toppen av smålighet
- Er det virkelig slik vi skal behandle våre turister? Selvfølgelig riktig at også utlendinger på norgesbesøk skal betale for bompasseringer, men det burde være mulig å gjøre dette på andre måter. Jeg lurer på hvor mye det koster bomselskapet å sende denne lille fakturaen. Dette må være toppen av smålighet, sier Frank Rygh til ØP Nett, og legger til at kameraten i Tyskland ikke har mottatt fakturaer fra andre bompasseringer på turen i Norge.

ØP Nett har søndag ikke klart å komme i kontakt med bomselskapet E18 Vestfold.

Les flere saker fra Østlands-posten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere