*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er vel toppen av smålighet?

Foto: (Privat)

Matthias Rosemann fra Gundelfingen i Bayern fikk tilsendt en faktura på 1,56 euro (11 kroner) fra bomselskapet 18 Vestfold, ni måneder etter sitt besøk i Norge.

07.07.13 15:22

(Østlands-posten) Høsten 2012 var Matthias Rosemann på besøk hos kameraten Frank Rygh i Larvik. Rosemann hadde med sin egen bil til Norge, og etter å ha opplevd både havfiske og skjærgårdstur i Larvik, kjørte de to i Rosemanns bil til Oslo.

- Vi reiste til Oslo for å besøke diverse severdigheter, og underveis passerte vi naturligvis flere bomstasjoner, forteller Frank Rygh.

- Noen av bomstasjonene var det ikke mulighet til å betale ved, mens vi betalte kontant der hvor det var mulig, sier han.

Fikk overraskelse i posten
Kort tid etter turen til Oslo reiste Matthias Rosemann hjem igjen til Tyskland. Ni måneder senere, i mars i år, fikk han en overraskelse i postkassa.

- Der lå det en faktura på 1,56 euro eller 11 kroner fra bomselskapet E18 Vestfold. Faktura med foto av bilen vi kjørte mot Oslo og det hele, forteller Frank Rygh.

- Matthias ristet godt på hodet da han fikk fakturaen, men har naturligvis betalt den. Han synes imidlertid det var spesielt å få en så liten faktura etter sitt norgesbesøk, og han forteller meg at saken har blitt til en morsom vandrehistorie i hele Bayern.

Rygh sier at dette må være noe bare vi i Norge kan få oss til å gjøre.

- Toppen av smålighet
- Er det virkelig slik vi skal behandle våre turister? Selvfølgelig riktig at også utlendinger på norgesbesøk skal betale for bompasseringer, men det burde være mulig å gjøre dette på andre måter. Jeg lurer på hvor mye det koster bomselskapet å sende denne lille fakturaen. Dette må være toppen av smålighet, sier Frank Rygh til ØP Nett, og legger til at kameraten i Tyskland ikke har mottatt fakturaer fra andre bompasseringer på turen i Norge.

ØP Nett har søndag ikke klart å komme i kontakt med bomselskapet E18 Vestfold.

Les flere saker fra Østlands-posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.