*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er verdens beste lag

STORTALENT: Sky henter stadig nye talentfulle klatrere. Denne karen heter Joe Dombrowski. Foto: Tim de Waele

Talentfulle amerikanere i ekstase over å bli Edvald Boasson Hagens nye lagkamerater.

02.10.12 19:45

Mens tidligere verdensmester Mark Cavendish er i ferd med å forlate Team Sky-skuta, etter bare én sesong med det britiske storlaget, skyller det stadig nye ryttere om bord.

Sist i rekken er et særdeles talentfullt amerikansk klatre-tandem. Joe Dombrowski og Ian Boswell kommer begge fra Bontrager – Livestrong-laget og har unisont signert kontrakter med Team Sky ut sesongen 2014.

- Det blir veldig spennende å kjøre for Team Sky de neste årene. Jeg valgte laget fordi det har verdens beste program akkurat nå, og jeg ser på det som en stor mulighet til å lære masse, sier unge Dombrowski

Den transatlantiske overgangen blir utvilsomt et stort sprang i karrieren til 21-åringen, som også skal flytte treningsbase til Nice i Sør-Frankrike.

- I begynnelsen skal jeg ha fullt fokus på å integrere meg i laget, lære fra de ansatte og de nye lagkameratene mine. Hvis jeg klarer å tilpasse meg ordentlig, mens jeg bor og kjører ritt på fulltid i Europa, skal jeg være veldig fornøyd med mitt første år i Sky, fastslår Dombrowski.

Får med seg lagkompis
For å gjøre overgangen enklere for begge, kommer altså stallkompis Boswell med over Atlanteren. På lik linje med Dombrowski, er også han euforisk med tanke på fremtiden i Sky-laget.

- Det er som å signere for the Yankees i baseball. Dette er verdens beste lag, med det beste utstyret, de beste rytterne, de beste trenerne og den beste organisasjonen, sier en entusiastisk Boswell.

Idet de unge amerikanerne ser frem mot sitt første år i den profesjonelle sykkelmanesjen, legger begge en imponerende 2012-sesong bak seg. Etter å ha kjørt usedvanlig bra på etappen til Mount Baldy, kongeetappen i årets Tour of California, leverte Dombrowski en historisk prestasjon i Baby Giro d’Italia. Ved å vinne to fjelletapper la han grunnlaget for den første amerikanske triumfen sammenlagt i det italienske rittet som utkjempes over ni dager. Han var også høyt opp i Tour of Utah.

Les også: Bjarnes store poengkupp

Før Boswell ble «lærling» hos Argos-Shimano i midten av august og senere kjørte sterkt i Tour de l’Avenir, imponerte han stort med en andre plass i ungdomsutgaven av Liège-Bastogne-Liège, kun slått av danske Michael Valgren Andersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Fornøyd Julich
Begge har derfor vist seg verdig en plass på laget med Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch til neste år, laget som med god margin leder UCI-ranking foran Katjusja og det grønnkledde Liquigas-laget. Sky-trener Bobby Julich, som også har jobbet tett med Lars Petter Nordhaug, er godt fornøyd med de nye signeringene.

- Ian og Joe er to av de mest talentfulle under-23 rytterne i verden akkurat nå, og vi ønsker å gi dem det beste ritt- og treningsopplegget for at de skal utvikle seg videre. Vi har et langsiktig perspektiv med tanke på disse rytterne, sier Julich.

Vraket RadioShack-Nissan
Dombrowski og Boswell har altså kjørt for Bontrager – Livestrong inneværende sesong, kjent som farmerlaget til RadioShack-Nissan. Duoen følger dermed det samme sporet som en annen talentfull amerikansk rytter gjorde foran sesongen 2011.

Taylor Phinney valgte bort et potensielt samarbeid med den meritterte sportsdirektøren Johan Bruyneel, til fordel for et annet amerikansk lag, BMC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.