*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er «verdens» undergang

Foto: MARWAN NAAMANI (AFP)

Den menneskeskapte øygruppen «The World» er i ferd med å sykne i havet. Kun «Grønland» er bebodd.

23.01.11 12:31

Prosjektet The World skulle være en kronjuvel i Dubais ambisiøse eiendomsprosjekter.

De 300 menneskeskapte øyene, som skal forestille verdenskartet, skulle innbringe store penger for investorene, som trodde rikinger ville gå mann av huse for å kjøpe seg et «land».

Armageddon for «The World»
Men den globale finanskrisen ser ut til å ha vært første skritt mot Armageddon for «The World». Finanskrisen førte nemlig til en kollaps i Dubais eiendomsmarked.

I tillegg er den menneskeskapte øygruppen, som ligger tre kilometer utenfor fastland, i ferd med å synke ned i havet som følge av erosjon, skriver Daily Mail.

Ferjeselskapet Penguin Marine, som frakter folk ut til øyene, forsøker nå å trekke seg fra av en bindende kontrakt med Nakheel, som er utviklerne av The World. Penguin Marine klager på få kunder, og skylder på at øygruppen er i ferd med å gå under som følge av erosjon.

Rammet av erosjon og forvitring
Penguin Marines advokat, Richard Wilmot-Smith, fortalte under en rettshøring denne uken at øyene gradvis synker ned i havet

- Det er dokumentert at The World er rammet av erosjon og forvitring, sier han.

Det er kun ett av «landene» som for tiden er bebodd, og det er «Grønland».

En talsperson for Nakheel avviser imidlertid at øyene er i ferd med å synke.

- Våre periodiske kontroller de siste tre årene kunne ikke påvise noen betydelig erosjon som krever at sanden trenger ny næring, opplyste selskapet i en uttalelse.

The World har også opplevd andre kriser. Forretningsmannen som kjøpte «Irland», begikk selvmord etter finanskrisen. Mens den britiske forretningsmannen som kjøpte «Storbritannia» for 43 millioner pund, ble fengslet for syv år som følge av økonomisk kriminalitet.

Prisene falt med 58 prosent
Prognosene for boligmarkedet i Dubai er heller ingen god nyhet for prosjektet. Reuters anslår at boligprisene i Dubai vil falle ytterligere ti prosent de neste to årene.

Eiendomsprisen i De forente arabiske emirater har allerede falt med 58 prosent siden toppen i fjerde kvartal av 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag