RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er viktig!

Sist oppdatert:
Bergen (TV 2 Nettavisen): Neste helg er det innsamlingsaksjon for Redningsselskapet på TV 2. - Dette er viktig. Folk må bli mer bevisste på arbeidet de gjør, sier Frithjof Wilborn.

Mandag var Frithjof med på tur med en av Redningsselskapets skøyter. Sammen med Katrine Moholt, er han programleder for programmet som sendes direkte fra Oslo lørdag 29. og søndag 30. november.

- Da Erik Bye var frontfigur for Redningsselskapet, var det mer bevissthet rundt arbeidet de gjør. Nå må vi få den opp igjen, mener Frithjof.

Har reddet 6000
Driftsbudsjettet til Redningsselskapet er på 525 millioner kroner. 57 av disse kommer fra staten. Resten av pengene er innsamlede midler.

- Det er ganske forskrekkelig at et land som Norge - med den lange kyststrekningen - ikke har en stat som har tatt ansvar her, sier Frithjof.

Redningsselskapet har reddet 6000 mennesker fra den visse død og gitt assistanse til en halv million. I tillegg har de berget 12.000 fartøy.

- Ingen av selskapets fartøy har fåt en krone fra staten, forteller Bjørn Amundsen, områdeleder for regionen Vest-Norge.

Mette-Marit gudmor
Redningsselskapet har to skøyter som heter "Haakon VII" og "Olav V". Når den nye skøyta skal døpes innsamlingsdagen, blir det selvfølgelig med nytt, kongelig navn: "Harald V".

- Kronprinsesse Mette-Marit skal døpe den nye skøyta, men kong Harald skal være til stede, forteller Frithjof.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere