*Nettavisen* Nyheter.

- Dette gjør meg skamfull og forbannet

SV-politiker og norskpakistaner Akhtar Chaudhry er sterkt preget av angrepet. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Flere titalls barn drept i terroraksjon mot skole i Pakistan.

16.12.14 12:31

Snaut en uke etter at pakistanske Malala Yousafzai (17) fikk utdelt Nobels fredspris for sin kamp om barns rett til utdannelse, har Pakistanske Taliban utført et blodig terrorangrep mot en skole i Peshawar nordvest i Pakistan.

Flere titalls barn ble drept og skadet da fem eller seks selvmordsbombere stormet skolen og åpnet ild. Det var trolig 500 elever og lærere på skolen da angrepet skjedde.

Tidligere SV-topp og norskpakistaner er sterkt preget av angrepet.

- Det er bare én kommentar til denne handlingen. Det er en barbarisk handling. Jeg kan aldri forstå at mennesker står bak denne type handlinger. Det å utsette barn og mennesker for en dødelig handling, som ikke har gjort noe annet enn å tilegne seg kunnskap, gjør meg rasende og forbannet, sier Akhtar Chaudhry til Nettavisen.

- Finnes ikke ord
- Det finnes nesten ikke ord til å uttrykke sinnet og raseriet over at mennesker tar liv av barn som ikke gjør noe annet enn å ta en utdannelse, sier han.

Det blodige angrepet skjer bare seks dager etter at Malala Yousafzai fikk utdelt Nobels fredspris i Oslo rådhus. Malala har viet livet sitt til kampen for jenters rett til utdannelse, og var nære ved å dø da Taliban-soldater skjøt henne på en skolebuss høsten for to år siden.

- Dette viser igjen hvilken fantastisk innsats Malala Yousafzai gjør for barn og eksplisitt jenters rett til utdannelse, sier Chaudhry.


- Skamfull og forbannet
Pakistanske Taliban har i en årrekke utført mange angrep mot skoler, og hundrevis av jenter har blitt angrepet med syre fordi de ønsker å få seg en utdannelse.

- Dette er ikke første gang at noe sånt skjer, og er dessverre ikke siste gang det skjer. Jeg blir både skamfull og forbannet. Skamfull fordi disse menneskene påberoper seg å være mine trosfeller, enten i Pakistan, Nigeria eller andre steder i verden. Min religion oppfordrer ikke til dette. Tvert imot. Det å tilegne seg kunnskap er en av grunnpliktene en muslim har, sier Chaudhry.

- Det gjør meg skamfull at de bruker islam til å foreta denne type handlinger. Det gjør meg rasende.

- Det Pakistan, den muslimske verden og verden for øvrig trenger mer av, er mer kunnskap, bredere kunnskap og dypere kunnskap, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.