RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette holder ikke

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (vif.no): Etter en trist sorti fra UEFA-cupen, var det en skuffet gjeng som tuslet av gresset på Ullevaal. Med Austria Wiens scoring i første omgang, måtte plutselig VIF score fire mål, men det ble for tamt.

Assistenttrener Gjermund Østby var skuffet over hvor tamme Vålerenga var i spillet, spesielt i første omgang.

- Det var for dødt og tamt i alt vi foretok oss, og når de scorer det første målet kommer vi så på hæla, at lufta går litt ut av oss. Vi møter et bra lag, men vi er ikke gode selv i dag heller, sier han til vif.no etter kampen.

- Vi spiller overhodet ikke slik vi la opp til, og vi fikk ikke brukt de rommene vi ønsket å bruke. I stedet slår vi for mye langt i midten, og det blir for uforutsigbart og enkelt for Austria å rydde opp i.

LSK i tankene
Austria Wiens første scoring var av det forholdsvis enkle slaget, selv om ballen spratt bortelagets vei.

- Det er en unødvendig scoring. For meg så det ut som en situasjon hvor vi skulle ha kontroll, så får vi litt tilfeldigheter i mot, men den scoringen burde vi forhindret.

Etter hvert som tiden gikk, og Vålerenga ikke evnet å score nok mål for å hente inn Austria, valgte trenerteamet å ta av Ronny Johnsen og Christian Grindheim i andre omgang.

- Når løpet var kjørt, valgte vi å spare Christian og Ronny med tanke på søndagens kamp mot Lillestrøm. Ronny trenger litt ekstra for å restituere seg og har vært ute med skade en stund. Da er det ikke nødvendig å ta noen ekstra sjanser. Christian har vært litt småsyk, så da lot vi han også slippe, forklarer han og innrømmer at de hadde blitt værende på banen med et annet resultat.

- Vi gikk på banen i andre omgang for å prøve, men vi lykkes ikke som vi ønsket, og da måtte vi ta hensyn til en viktig kamp på søndag. Nå skal vi klore oss fast i toppen, og medalje er fortsatt innen rekkevidde. Nå er det kun det som teller. Dette er en erfaring å ta med seg, og kanskje får vi sjansen igjen neste år.

Etter å ha tapt den første kampen 0-2, hadde Vålerenga et meget vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret.

- Vi møter som sagt et bra lag, og måtte ta litt hensyn til det der nede. Vi kunne ikke gå naive på banen, og valgte å ligge litt lavere i bortekampen. Det valgte må vi stå for i etterkant. Når det er sagt fikk vi ikke til det vi ønsket verken der nede eller her i dag, og da blir det tungt, sier Østby om exiten fra internasjonal matching denne sesongen.

Kyniske
Utover i kampen ble det mye frustrasjon både på tribunen og på banen med østerrikske spillers som falt lett, drøyde tid og lykkes med den taktikken.

- Det er en helt annen kultur ute i Europa. Det er tjuvtriks, spillere som faller enkelt, og får dem muligheten til å drøye, så gjør dem det. Det er trist at det er sånn, og vi vet at de kom til å utnytte de triksa som er, sier han.

- Selv ønsker vi ikke å fremstå slik, og det er aldri et tema for oss å utnytte slike ting om vi hadde vært i samme situasjon. Det blir selvfølgelig frustrerende for oss, og det preger oss i spillet utover kampen, men det er ikke grunnen til at vi ryker i dag, avslutter Østby.

Også Vålerengas ene innbytter, Thomas Holm, lot seg frustrere av Austrias kynisme og drøying, men vil heller ikke skylde på det når Vålerenga ble slått ut av UEFA-cupen.

- Den typen spill er en del av det vi møter i Europa, og kanskje vi mangler litt kynisme selv. Det irriterer meg litt, men de er rutinerte og lykkes med det i dag, sier Holm til vif.no.

Holm mener Vålerenga fortjent ble slått ut av UEFA-cupen, hvis man legger sammen de fire omgangene.

- Vi ble nok litt for feige der nede, og det må vi ta lærdom av til neste gang vi får sjansen. Vi gjør et forsøk i dag, og jeg synes vi jobber hardt, men det vil seg ikke helt. Når vi kommer under 0-1 blir det tøft, det er ikke lett å score fire mål i E-cupen.

- Nå får vi bare se framover og glede oss til søndag. Kampene mot Lillestrøm er morsomme, og vi gleder oss veldig. Da skal vi kline til, avslutter en revansjesugen Holm.

Frustrert målscorer
Freddy dos Santos var den eneste Vålerenga-spilleren som ble kreditert mål i dag, da 2-1 målet var selvmål. Han slet med å glede seg over nettkjenningen.

- Jeg er utrolig skuffa nå. Det var her vi kunne gjøre noe i år, men det klarte vi ikke. Det er frustrerende. Vi må heve oss i E-cupen og være på vårt beste, og en bra omgang holder ikke på dette nivået, sier han.

- Austria kommer for lett til den første scoringa, og da har vi en enorm oppgave foran oss. I dag ønsket vi å være tette bak, samtidig som vi skulle være offensive, men vi fikk det ikke til.

Med 0-1 til pause var det mørkt for Vålerenga, men gutta gikk på banen i andre omgang for å få med seg en bedre følelse.

- Vi bestemte oss i pausen for å gå ut med hevet hode og vinne omgangen. Det klarte vi i alle fall. Vi får ta lærdom av disse kampene, og vi ble et nummer for små. Austria ryddet opp bak og scoret når de fikk sjansen. De var bedre enn oss, det er synd å si det, men de avanserte fortjent.

Nå lover Freddy at Vålerenga skal bruke kvelden til å riste av seg skuffelsen før lokaloppgjøret mot Lillestrøm på søndag.

- Den kampen er selvmotiverende, og etter hva vi presterte i dag, er vi ikke noe mindre motivert. Vi gleder oss veldig til den kampen, avslutter han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere