RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette kan skade Obama

Foto: Silvia Izquierdo (Ap)
Sist oppdatert:
Barack Obama er USAs første president som støtter homofilt ekteskap.

President Barack Obama sa i et intervju med ABC News onsdag at han personlig støtter homofilt ekteskap. Dermed er han den første presidenten som formelt kommer med en offentlig støtteerklæring.

USA-ekspert Ole Moen sier ekteskap mellom samme kjønn fortsatt er et betent tema i USA.

- Negativ betydning
Han utelukker ikke at støtteerklæringen kan ha en negativ betydning for Obama under høstens valgkamp.

- Jeg må si at det er veldig vanskelig å vite i hvilken grad dette vil påvirke valget. Jeg tror kanskje i noen vippestater der hver stemme teller, så kan det være av negativ betydning for Obama. I katolske stater kan det være med på å bikke stemmen over til fordel for Mitt Romney. Så man skal ikke bare si at det ikke er viktig, fordi det er viktig for noen, sier professor emeritus i nordamerikanske studier ved Universitetet i Oslo, Ole Moen, til Nettavisen.

Romney tar avstand
Mitt Romney, som etter all sannsynlighet stiller som Republikanernes presidentkandidat, har tidligere tatt tydelig avstand fra homofilt ekteskap.

- Jeg er ikke tilhenger av ekteskap mellom mennesker av sammen kjønn, og jeg er ikke tilhenger av partnerskap dersom det bare er navnet som skiller det fra å være et ekteskap, sa Romney til FOX News.

50 prosent for
En ny meningsmåling fra Gallup viser at 50 prosent av amerikanerne er for å legalisere homofilt ekteskap, mens 48 prosent er imot.

Selv om presidenten går ut og støtter dette, er det opp til hver enkelt delstat å vurdere hvorvidt de ønsker å innføre homofilt ekteskap. 31 delstater har vedtatt lover som forbyr ekteskap mellom personer av samme kjønn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere