RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette kan være IS’ yngste martyr

Denne unge gutten på ti år skal ha blitt drept i kamp sammen med sin far. Nå hylles han på sosiale medier av IS-tilhengere.
Denne unge gutten på ti år skal ha blitt drept i kamp sammen med sin far. Nå hylles han på sosiale medier av IS-tilhengere. Foto: Twitter
Sist oppdatert:
Guttunge på ti år hylles på Twitter for å ha blitt drept i kamp sammen med sin far.

Tilhengere av den militante gruppen Den islamske stat (IS) har postet og delt en rekke bilder på sosiale medier av en ung gutt de mener er den yngste fremmedkrigeren som er drept i kamp i Syria. Det opplyser den antiekstremistiske tenketanken Quilliam Foundation.

Autentisiteten til bildene er ikke verifisert, men viser angivelig en ti år gammel gutt i ulike positurer, blant annet sammen med en mann som antas å være hans far.

Hylles som martyr
IS-tilhengere deler bildene på Twitter med hyllest til gutten som skal være den yngste IS-martyren i Syria, opplyser forsker Charlie Cooper ved Quilliam Foundation, skriver The Independent.

Ifølge ubekreftede meldinger skal guttungen ha dødd i kamp i slutten av forrige måned, mens han kjempet side om side med sin far.

FNs menneskerettighetsråd frigjorde nylig en rapport hvor det framgår at IS-tilknyttede grupper har rekruttert, trent og brukt barn i kampsituasjoner.

Tiåringen med tildekket ansikt.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyste i forrige måned at norske mindreårige kan ha reist til Midtøsten for å delta i krigshandlinger.

- Vi har eksempler på mindreårige som har reist eller forsøkt å reise til Syria. Man kan ikke utelukke at det er noen der nede som vi ikke kjenner til, uttalte kommunikasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til Nettavisen.

- Begår krigsforbrytelser
IS skal ha etablert en treningsleir hvor de trener opp barn i kamp. I den syriske byen Raqqa, som er IS’ høyborg i Syria, skal barn helt ned i tiårsalderen ha blitt rekruttert.

- Ved å bruke barn under 15 år, har gruppen begått krigsforbrytelser, opplyser FN.

Gutt holdt opp et hode
Dette er ikke første gang at far og sønn angivelig kjemper side om side for Den islamske stat. I august måned var det en australsk mann som postet et bilde på Internett, som viste sønnen hans som holdt et avhogd hode, med følgende tekst: «Det er gutten sin».

Avisen The Australian skriver at bildet viser sønnen til en straffedømt terrorist. Sønnen har vokst opp i Sydney, og skal være under ti år gammel. Australske myndigheter har omtalt bildet som «barbarisk».

Bildet skal ha blitt tatt i den IS-kontrollerte byen Raqqa i Syria.

IS-tilhengere har postet flere bilder av gutten.
Gutten avbildet sammen med det som antas å være hans far.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere