- Dette rådet vil jeg selvsagt følge

Foto: (Julianne Berger/Vestby Avis)

Liv Løberg kan få strafferabatt om hun innrømmer all skyld.

26.06.10 21:45

- Vi er ikke uforberedt på at en politianmeldelse vil komme til uken, og derfor har vi naturligvis diskutert hva vil vi gjøre i forhold til det. Jeg har rådet Løberg til å legge alle kortene på bordet også for politiet. «Dette rådet vil jeg selvsagt følge» var hennes svar helt uten å nøle, sier advokat Tom A. Næss til Nettavisen lørdag.

Han bistår Liv Løberg etter at hun torsdag sa opp sin stilling som administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH). Løberg er en av Frps representanter i kommunestyret og leder i kontrollutvalget i Vestby. Hun sa opp sin stilling etter at VG hadde satt i gang granskende undersøkelser om Vestby-politikerens utdannings- og yrkesbakgrunn og avslørte CV-juks. Hun har nå innrømmet overfor sin arbeidsgiver å ha forfalsket dokumenter om sin bakgrunn.

Les også: Politianmeldes etter CV-juks
Les også: Nå skal CV-ene til alle sjefene sjekkes

Kan gi strafferabatt
Næss sier det nok vil være en strafferabatt ved å tilstå all skyld.

- En tilståelsessak innebærer normalt ingen bevisføring, og gjør at hele saken er raskt unnagjort. I denne saken ville det være meningsløst å gjøre noe annet overfor politiet enn det hun har gjort overfor pressen.

Har det tungt
Næss har sist snakket med Løberg lørdag, og ifølge advokaten har hun det svært tungt.

- Dette er en kjempevanskelig situasjon å komme opp i, og det er svært vanskelig for henne på det personlige plan. Nå har hun nær familie rundt seg og blir godt ivaretatt.

Advokaten forteller også at Løberg har mottatt støtte og sympatierklæringer fra venner og kjente.

- Dette er selvsagt med på å hjelpe i en slik situasjon.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 2242 - merk «tips» - eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Håper saken blåser bort
Både Løberg og Næss håper nå at saken ikke trekker i langdrag.

- Alle kort er på bordet, og vi håper nå at hun ikke blir drevet fra skanse til skanse i avisreportasjer. Håpet er at saken nå vil blåse bort, sier Næss.

Næss forteller at han vil diskutere enkelte forhold med Løberg til uken, men ønsker ikke å si konkret hva de kommer til å gjøre videre.

- Det kommer an på hva som skjer de neste dagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag