RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette var tungt å svelge

Sist oppdatert:
Man kan ikke forsvare seg til seriegull. Det fikk Viking erfare mot Lyn da lagene byttet plass i medaljekampen og overlot gullkampen til Start og Vålerenga.

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): LYN - VIKING 2-1:

- Dette var tungt å svelge. Særlig det andre målet vi fikk imot. Vi var inne i en god periode da, og målet kom på et dårlig tidspunkt for oss, sier en overraskende rolig Roy Hodgson til TV 2 Nettavisen.

Om medaljekampen hadde engelskmannen følgende å melde:

- Det er klart, vi hadde tre poeng til gode på Lyn før denne kampen. Og vi burde hatt det ennå. Men det er åtte kamper igjen, og det kommer flere kamper med små marginer. Jeg synes vi fortsetter å vise at vi hører hjemme blant de fire beste, fortsetter Viking-treneren, som gleder seg til 14 dager ferie der han kan drille nye spillere inn i systemet som har fungert dårlig den siste tiden.

Trøstet Viking-spillerne
Viking så lenge ut til å være en av kandidatene som for alvor kunne følge Vålerenga og Start til døra denne sesongen. Men med 1-2-tapet mot hjemmesterke Lyn, kan de høyst trolig bare glemme det. Start kan de hvert fall glemme, og også Vålerenga, om de vinner kampen de har til gode.

Fra der vi satt på Ullevaal, så det ut som om Viking tok få sjanser offensivt og at de skapte lite. All ære til Lyn som er best i Norge defensivt, men spillere som Østenstad, Hangeland og Kopteff bruker å by motstanderne på mer trøbbel enn det som var tilfellet søndag. Hodgson og Hangeland var ikke enig.

- Jeg synes vi spilte ganske bra. Vi skapte flere sjanser enn Lyn, sier Hodgson, som var mest opptatt av å fortelle hvor skuffet spillerne hans var.

Deriblant Brede Hangeland, som kan være på vei bort fra Stavanger. Han har innrømmet at han vil til utlandet nå, og sier han blir skuffet dersom det blir et endelig nei fra en av de klubbene som er involvert. Hvilke vil han ikke fortelle, men om kampen hadde han dette å si:

- Vi spilte for dårlig i forsvar på begge målene. Det var derfor vi tapte. I dag var det to gode defensive lag utpå der, sier fyrtårnet.

Ung matchvinner
På andre siden av gangen på Ullevaal Stadion skrikes det glade toner. Med seieren er Oslo-laget oppe på en svært sterk og noe overraskende bronseplass. Henning Bergs menn har sluppet inn minst mål i eliteserien, og de fortsetter å skape hodebry for bortelagene uansett hva de måtte hete.

Kevin Larsen ble matchvinner etter 42 minutter. Da hadde Jo Tessem allerede laget 1-0 på straffe etter at Jan Derek Sørensen ble felt, mens ellers så sikre Steven Lustü hadde klønet det til for seg selv da Toni Nhleko utlignet.

- Deilig. Skikkelig deilig! Jeg fikk et innlegg fra Daniel (Theorin) og satte det i mål. Vi jobbet godt for hverandre i dag, gliste en fornøyd Kevin Larsen til TV 2 Nettavisen.

Målet var hans fjerde i år. Det er imponerende for en midtbanespiller som ble tatt opp i a-troppen like før seriestart. Unggutten vil ikke gi noe stalltips for hvor Lyn ender til slutt.

- Det blir spennende å se, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere