- Dette viser at han ikke er en hyggelig bestefar

Krekar under rettsmøte i Borgarting lagmannsretts i forrige måned i forbindelse med begjæring om å oppheve politiets beslutning om tvungent oppholdssted for Faraj Ahmad Najmudding (Krekar) på Kyrksæterøra. Forsvarer Brynjar Meling (bak)

Krekar under rettsmøte i Borgarting lagmannsretts i forrige måned i forbindelse med begjæring om å oppheve politiets beslutning om tvungent oppholdssted for Faraj Ahmad Najmudding (Krekar) på Kyrksæterøra. Forsvarer Brynjar Meling (bak) Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Vebjørn Selbekk, som trykket Muhammed-tegningene, sier Krekar avslører seg selv som en terrorist.

26.02.15 10:23

I et intervju med NRK torsdag sa Krekar at det er muslimers rett å drepe dem som fornærmer profeten med karikaturtegninger. Han sa videre at han var glad for det som skjedde i Frankrike da to væpnede menn angrep redaksjonen til satiremagasinet Charlie Hebdo og drepte elleve personer.

PST gjennomgår uttalelsene
Politiet har uttalt at de vil gjennomgå Krekars uttalelser. Det samme gjør Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Vi vurderer dette i likhet med Oslo-politiet om hvorvidt uttalelsene er straffbare eller ikke, sier seniorrådgiver i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Martin Bernsen, til Nettavisen.

Tidligere redaktør i Magazinet, som i sin tid trykket Jyllands-Postens karikaturtegninger av profeten Muhammed, mener det er opplagt at uttalelsene til Krekar er straffbare.

- Jeg regner med at dette er en straffbar uttalelse. Man kan ikke si noe annet. Han snakker om bomber, å utslette og å drepe. Gitt hans bakgrunn som terrorist og terrorleder, og tidligere trusler, så kan jeg ikke forstå annet enn at dette er en straffbar handling og at politiets gjennomgang vil vise det, sier Vebjørn Selbekk, som nå er redaktør i Dagen, til Nettavisen.

- Ingen bestefar
Krekar har som kjent sonet en dom for trusler mot blant annet Erna Solberg. Selbekk mener helt klart at uttalelsen ikke er en ytring, men en trussel.

- Jeg oppfatter dette som en trussel. Det er ingen tvil om det. Dette er voldsspråk fra en voldsmann. Det som er viktig å få fram, er at dette viser hvem mulla Krekar virkelig er. Nå har han forsøkt å iscenesette seg selv som en hyggelig bestefar med skjegg, som lager tekstilprodukter til fangevokterne sine, sier Selbekk og henviser til tiden da Krekar satt fengslet i Kongsvinger.

- Nå avslører han hvem han egentlig er. Det er nyttig at dette kommer fram og at det ikke lenger er noen tvil, sier Selbekk.

Frp-politiker Mazyar Keshvari sier uttalelsene bidrar til å tegne et reelt bilde av hvem Krekar egentlig er.

- Det er groteske uttalelser som underbygger hva slags menneske Krekar er, og viktigheten av at vi jobber aktivt med å få ham ut av landet, sier stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.