RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mapusaurusen lukter på en hund.
Mapusaurusen lukter på en hund. (AP/Scanpix)

- Dino jaktet i flokk

Sist oppdatert:
En av de største kjøtt-etende dinosaurene kan ha vær flokkdyr som har jaktet sammen, ifølge argentinske eksperter.

Etter at det ble funnet sju T.Rex-store Mapusaurus roseae-fossiler sammen i Patagonia – har ekspertene trukket konklusjonen at kjempedyrene egentlig opptrådte i flokker, skriver BBC.com.

Den to-beinte kjempen har sannsynligvis utviklet en flokkstrategi for å bekjempe de mye større plantespisende dinosaurene.

Medforfatter Rodolfo Coria ved Carmen Funes Museum i Plaza Huincul i Argentina, sier at det er klare tegn til at Mapusaurusen hadde utviklet sosial atferd.

Funnet i Patagonia består av hundrevis av bein fra flere flere Mapusauruser – uten at det ble funnet noe fra andre dyr. Det tyder på at de var sammen da de døde.

Philip Currie of the University of Alberta in Canada sier at flokkjaktingen kan ha gjort Mapusaurusen i stand til å angripe den største kjente dinosauren, Argentinasaurusen, som kunne bli 37,5 meter lang.

Det er vanskelig å si om de jaktet sammen som ulver og løver, eller om de bare samlet seg som en mobb rundt offeret og drepte det.

Forskerne mener at Mapusaurusen kunne bli 12,3 meter fra haletippen til nesen.

Detaljer om dinosaurfunnet kan leses i det franske tidsskriftet, Geodiversitas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere