*Nettavisen* Nyheter.

- Diplomater sloss på strippeklubb

Foto: LEO RAMIREZ (AFP)

Deretter ble de to amerikanske tjenestemennene skadet i en skyteepisode.

01.06.13 21:31

To amerikanske ambassadeansatte skal ha havnet i et basketak med hverandre på en strippeklubb i hovedstaden Caracas i Venezuela.

De to ambassadeansatte ble skadet etter å ha blitt skutt på strippeklubben natt til tirsdag, lokal tid, skriver lokale medier.

Politiet opplyser at den ene ble skutt i mageregionen, mens den andre ble truffet i magen og beinet, melder Sky News.

- Militærattacheer
De to personene blir i lokale medier identifisert som diplomater, som tjenestegjør som militærattacheer ved USAs ambassade i Caracas.

Politikilder har også identifisert mennene som militærattacheer.

Talsperson ved Det amerikanske utenriksdepartementet, William Ostick, erkjenner at to personer ved ambassaden ble skadet i en hendelse i Caracas tirsdag, men unnlot å nevne navn eller stilling, melder Press TV.

- Helsepersonell har informert oss om at skadene ikke er livstruende. Ambassadens sikkerhets- og helsepersonell er på sykehuset, og har vært i kontakt med de to individene samt deres familier, sa Ostick i en uttalelse.

- Sloss med hverandre
Deisy Ron er underholdningsansvarlig ved strippeklubben Antonella 2012, som ligger i et rikmannsstrøk i sentrum av Caracas. Hun var ikke selv til stedet på klubben da skyteepisoden fant sted, men har blitt fortalt av sine kollegaer at det brøt ut en krangel mellom de to ambassadeansatte, skriver The Times.

- De sloss med hverandre, sier Ron.

- Én av dem dro fram en pistol og skjøt den andre i magen og beinet, sier hun.

Hun vet imidlertid ikke hvordan den andre ble skadet.

Politiet har tidligere opplyst at de to amerikanske tjenestemennene ble angrepet utenfor strippeklubben ved 04-tiden natt til tirsdag.

Flere flauser
Dette er andre gang på ett år at amerikanske tjenestefolk knyttes til sexindustrien i Sør-Amerika. I fjor ble et titall sikkerhetsvakter fra Secret Service suspendert etter at de tok med seg prostituerte til sine hotellrom i Cartagena, Colombia. Sikkerhetsvaktene, som er presidentens personlige sikkerhetsvakter, var i Cartagena for å klargjøre til Barack Obamas besøk til et toppmøte i byen.

Forholdet mellom USA og Venezuela har lenge vært kjølig. Den avdøde Hugo Chavez, som døde tidligere i år, har stadig fremmet anklager om at USA har planlagt å drepe eller styrte ham.

Caracas havner på tredje plass på drapsstatistikken over byer utenfor en krigssone. San Pedro i Honduras og Acapulco i Mexico rangerer høyest på listen over antall drap, ifølge en undersøkelse utført av tankesmien Security, Justice and Peace.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.