- Diskuterer mulig angrep på Norge

Dansk avis hevder jihadister vurderer angrep på Norge.

14.01.15 12:45

Danske Jyllands-Posten skriver at jihadister drøfter muligheten for å angripe land som Norge, Danmark og Storbritannia i et innlegg på nettsiden Al Platform Media, som er tilknyttet Den islamske stat (IS).

«Hvis Gud vil, bringer jeg snart gode nyheter fra Danmark og Norge. Ta oss med i deres bønn. Du har snakket om at det andre angrepet i Frankrike, og det var sant, og når tror jeg på deg angående invasjoner i Danmark og Norge, og jeg venter på dem, hvis Allah vil,» lyder ett av innleggene.

- Nært forestående
«Vi ber om at dine bønner, for at dette skal bli utført. Pålitelige kilder bekrefter nært forestående store aksjoner i Danmark og Norge,» lyder et annet innlegg, ifølge Jyllands-Posten.

Ifølge den amerikanske terroreksperten J.M. Berger blir Al Platform Media primært brukt av «de mest seriøse støttespillerne til Den islamske staten», men Berger sier det kan være vanskelig å vurdere troverdigheten av truslene, skriver NTB.

Selv om PST arbeider med å finne ut av truslene er det ikke innført noen spesielle tiltak som følge av dem, opplyser seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

- Vanskelig å vurdere
– Dette kommer opp på en nettside som nylig er blitt etablert og som knyttes til IS. Men problemet er at ettersom den ikke har noen lang historie er det vanskelig å vurdere om truslene er tomme eller skal tas alvorlig, sier terrorekspert Magnus Ranstorp ved svenske Försvarshögskolan til dansk TV 2.

Han sier truslene mot Norge, Danmark og Storbritannia skal tas på alvor, men at man ikke skal overdrive betydningen av dem.

- Men man skal i alle fall ikke avfeie dem og si det ikke er noe, sier Ranstorp.

I juli ble det generelle sikkerhetsnivået i Norge hevet etter at det forelå en konkret trussel. Truslene gikk ut på at noen skulle gjennomføre en terrorhandling i Norge. Samtidig skal det også ha blitt rettet trusler mot Frankrike.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.