Gå til sidens hovedinnhold

- Disse ble drept i bakholdsangrep

Fire politifolk ble brutal drept i et bakholdsangrep. Politiet jakter på navngitt person.

Mandag frigjorde politiet bildene av de fire politifolkene Mark Renninger (39), Ronald Owens (37), Tina Griswold (40) og Greg Richards (42) som ble drept søndag morgen.

Gjerningsmannen er ennå på frifot, men politiet i Pierce County forsøker å komme i kontakt med tidligere straffedømt Maurice Clemmons (37) i forbindelse med de brutale politidrapene.

Tror han var i området
Talsmann for politiet, Ed Troyer, sier de har grunn til å tro at Clemmons befant seg i området da drapene fant sted.

Sent søndag ble det kjent at 37-åringen fikk for en tid tilbake omgjort en 95 år lang fengselsstraff av guvernøren i Arkansas Mike Huckabee, som blant annet stilte som presidentkandidat i nominasjonsprosessen til Republikanerne i 2008.

Politiet sier at Clemmons har en svært voldelig kriminell løpebane bak seg i delstaten Arkansas, men de har ennå ikke omtalt ham som en mistenkt, melder CNN.

I tillegg ble han nylig siktet for overfall mot en politimann, samt voldtekt av et barn i Washington. Clemmons ble løslatt mot kausjon på 150.000 dollar i forrige uke, ifølge ABC News.

Drept i et bakholdsangrep
Politifolkene ble drept i det som omtales som et bakholdsangrep på kafeen Forza Coffe i Lakewood i delstaten Washington.

- Det var et rent bakholdsangrep, sier polititalsmann Ed Troyer til The New Tribune.

- Vi har ikke noe motiv, sier Troyer.

Ifølge vitner skal to av politifolkene ha blitt skutt og drept mens de ennå satt ved bordet. Den tredje skal ha blitt drept etter å ha reist seg opp, mens den fjerde skal ha forsøkt å ta opp kampen mot drapsmannen.

- Vi tror at det var en kamp og at han sloss mot ham hele veien mot døren. Vi håper at han slo ham, sier Troyer.

Clemmons ble dømt for et brutalt ran i 1989 da han var 17 år gammel, men ble prøveløslatt i 2000 da Huckabee omgjorde straffen. Huckabee ble kritisert da han stilte som presidentkandidat for å ha omgjort straffen til en rekke straffedømte kriminelle. I Clemmons’ tilfelle henviste Huckabee til mannens unge alder da forbrytelsen ble begått.

En dusør på 10.000 dollar er allerede utlyst for opplysninger som fører til at gjerningsmannen blir tatt. Tidligere ble det meldt om to gjerningsmenn, men i ettertid tyder mye på at det kun var én drapsmann.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser