- Disse er falske

15. april: Nordkoreanere holder en parade med flunkende nye langdistansemissiler, to dager etter den mislykkede rakettoppskytingen.

15. april: Nordkoreanere holder en parade med flunkende nye langdistansemissiler, to dager etter den mislykkede rakettoppskytingen. Foto: Ng Han Guan (Scanpix)

Nord-Korea forbereder ny atomprøvesprengning. Men tyske eksperter skeptiske til nordkoreansk missilteknologi.

24.04.12 15:31

Ifølge en av kildene til Reuters er Nord-Korea snart ferdig med forberedelsene til å prøvesprenge en ny atombombe, til tross for FN-sanksjoner.

Sørkoreanske aviser skriver at en slik test er ventet å finne sted innen to uker, og siterer politikere i Seoul.

Nord-Korea ble ydmyket av politikere over hele verden etter deres forsøk på å skyte opp en satellitt med en langdistanserakett. Oppskytingen, som ble gjennomført fredag den 13. i forrige uke, endte i en spektakulær katastrofe.

Flere fryktet allerede da at Nord-Korea kom til å prøve å gjenopprette æren gjennom å gjøre noe de kan: å sprenge en atombombe.

«Den nye Kim», Kim Jon-un applauderer sine missiler 15. april. Tyske forskere hevder de er falske. Foto: (Scanpix)

Hendelsen har også fått flere forskere til å se nøyere på de mobile utskytningsrampene som Nord-Korea viser fram på sine nøye regisserte militærparader. Spesielt den som ble gjennomført to dager etter oppskytingen, for å feire fødselsdagen til den avdøde lederen Kim Il-Sung.

- Ved første øyekast ser missilene ut til å ha en rekkevidde på kanskje 10.000 kilometer. Likevel, en nærmere titt viser at de er falske, heter det i en rapport fra professor i romfartsteknikk, Robert H. Schmucker og professor i astronautikk, Markus Schiller, fra Münchens tekniske universitet, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Foto: KNS (Scanpix)

- Det er umulig å finne et separasjonssted mellom missilkroppen og et virkelig stridshode. Den ytre bekledningen til et stridshode må tåle termisk og strukturell påkjenning fra luftmotstanden gjennom atmosfæren, og ville ikke ha blitt designet slik, legger de til.

Dessuten undrer de seg over hvite bånd de ikke kunne gjette funksjonen til, og påpeker at det er ganske imponerende at Nord-Korea har klart å lage hele seks funksjonelle versjoner av et langdistansemissil.

- Slik det ser ut nå, virker presentasjonen som et sirkusnummer, skriver de.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag