RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Disse kan bli kjøpt opp

Analytiker peker på aksjer hvor du kan tjene mye penger.

Ifølge aktørene i norske bioteknologi-selskaper har det ikke vært mer spenning knyttet til sektoren enn det er nå, noe som skyldes stadig flere forespørsler om oppkjøp og utlisensiering av legemidler.

NA24 – din næringslivsavis

Betydelig oppside
DnB Nor-analytiker Espen T. Jørgensen mener de norske biotekselskapene har fått ufortjent mye juling i forhold til hva man kan forvente av dem fremover.

- Det er priset inn veldig lav suksessannsynlighet i dag. Hvis de fremtidige suksesssannsynlighetene er på linje med de historiske, er det en betydelig oppside i norske biotekselskaper, sier Jørgensen til NA24.

- Hvis vi ser på selskaper som Clavis Pharma og Algeta har vi beregnet at begge er verdt rundt 50 kroner per aksje basert på empiriske sannsynligheter for suksess. I et suksesscase vil disse to selskapene kunne være verd opp mot 10 milliarder kroner, mener Jørgensen.

Mye penger
Innen bioteksektoren snakker man nå om et formidabelt gap mellom investeringer i forskning og gode prosjekter. De store selskapene sitter nå med mer enn nok penger, men uten å ha gode nok prosjekter å bruke dem på.

Internasjonalt har vi derfor begynt å se en trend hvor flere og flere selskaper kjøpes opp. En toppsjef NA24 har snakket med bekrefter at interessen rundt norske biotek-selskaper er stor.

- De siste årene har interessen økt kraftig, og jeg har fått flere henvendelser på selskapet. Imidlertid har ikke dette vært noe som har vært av interesse for oss.

Oppkjøpskandidatene
Jørgensen i DnB Nor Markets tror flere av de norske biotekselskapene kan være aktuelle for oppkjøp.

- De aktuelle oppkjøpskandidatene slik vi ser det vil være Axis-Shield, Pronova og Medi-Stim. Selskaper som Algeta, Clavis Pharma, Biotec Pharmacon og Photocure har alle produkter som er svært aktuelle for utlisensiering, men det er ikke utenkelig at også disse selskapene kan også være aktuelle oppkjøpskandidater.

Trenger en trigger
Etter å ha underprestert i forhold til resten av børsen, forventer nå stadig flere aktører at sektoren kommer tilbake. Jørgensen venter imidlertid – i likhet med bransjeaktørene – på at det kommer en trigger.

- Sektoren trenger en trigger, men dersom denne triggeren kommer – i form av en lisensavtale eller et oppkjøp – vil det kunne virke som en katalysator for utviklingen i hele sektoren og synliggjøre verdier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere