*Nettavisen* Nyheter.

- Dø, din kjerring!

Foto: (Scanpix)

Det var flere advarsler og minst ett politibesøk hos attentatmannen i forkant av massakren.

12.01.11 12:31

Etterforskere har avdekket flere oppsiktsvekkende detaljer om attentatet mot kongressmedlemmet Gabrielle Giffords (40).

Politiet fant blant annet en håndskrevet lapp i hjemmet til den antatte attentatmannen Jared Loughner (22).

Faren konfronterte ham
Samme dag som massakren fant sted, skal Loughner ha løpt ut ørkenen like ved hjemmet sitt, etter at faren konfronterte ham med hvorfor han fjernet en svart bag fra familiebilen.

Kort tid senere dukket Loughner opp på et folkemøte utenfor et kjøpesenter i Tucson, og åpnet ild mot kongressmedlem Giffords og resten av folkemengden.

- Denne bagen er svært viktig for etterforskningen, sier politikaptein og etterforskningsleder Chris Nanos ved Pima County Sheriff's Department's til nyhetsbyrået AP.

- Hva om han hadde skrevet en lapp som lyder: «Hei, jeg skal gjennomføre denne handlingen, og jeg vet at det er galt, men skal likevel gjøre det», så ville det ha vært et ganske godt bevis, sier han.

Les også: - Du kan bli henrettet for dette
Les også: - Obama må også ta skylden

Videre opplyser de lokale politimyndighetene at de har funnet en lapp med følgende påskrift: «Dø, din kjerring» og «Dø, politi».

«Jeg planla dette»
Tidligere er det blitt funnet en annen lapp.«Jeg planla dette», «Mitt attentat», og «Giffords» var noen av ordene som sto skrevet på lappen.

Det er også blitt kjent at politiet har tidligere avlagt minst ett besøk hjemme hos Loughner før attentatet, men årsaken og tidspunktet for politibesøket er ennå uklart. Talsmann for politiet, Jason Ogan, sier påtalemyndigheten gjennomgår nå en rekke dokumenter, og håper de vil få svar på dette i løpet av onsdag.

Dette kombinert med en rekke bekymringsmeldinger fra tidligere medstudenter av Loughner, reiser spørsmålet om massakren kunne kanskje ha vært avverget.

Foreldrene beklager massakren
Foreldrene til Loughner har tatt hendelsen svært tungt, og fordømmer sønnens handlinger.

- Det finnes ikke ord som kan uttrykke det vi føler. Vi skulle ønske det fantes ord, sier foreldrene Randy og Amy Loughner i en uttalelse.

- Vi fatter ikke hvordan dette kunne skje. Vi føler en dyp sympati for ofrene og deres familier. Vi beklager deres tap, sier foreldrene.

Obama besøker åstedet
Seks mennesker ble drept og 14 skadd i massakren lørdag. Kongressmedlem Giffords ble skutt i hodet, og tilstanden er fortsatt kritisk. Men tirsdag opplyste legene at hun klarte å puste for egen maskin, noe som er et positivt tegn.

President Barack Obama avlegger et besøk til Tucson onsdag for å minne ofrene etter massakren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.