RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dobbeltforsikring kan være smart

Sist oppdatert:
Ekspertene sier du ikke bør dobbeltforsikre deg, men på ett område kan det være smart. Se hvilket.

I media står det med jevne mellomrom at du bør gå gjennom alle dine forsikringsavtaler for å se om du er overforsikret, og at du i så fall bør droppe noen av forsikringene.

Men det gjelder ikke reise- og ulykkesforsikringer. På disse områdene kan det nemlig være riktig så smart å ha to forsikringer.

Les også: - Dropp reiseforsikringen

- Det kan være svært gunstig å ha to reiseforsikringer, sier informasjonssjef i Europeiske reiseforsikring, Emma Elisabeth Vennesland, til Nettavisen.

Ungdom dårlig dekket
Vennesland bedyrer at hun nå kun tenker på folks beste, og ikke på at hun skal selge forsikringer.

I utgangspunktet ønsker selvfølgelig ingen at de må ta i bruk forsikringen, men når skaden først er gjort er det kjekt å slippe å tenke på det økonomiske.

«Ulykkesforsikringen gjelder 24 timer i døgnet, selv om du ikke er på reise.»

Emma Elisabeth Vennesland

- Spesielt ungdom er dessverre svært ofte dårlig dekket ved ulykker. Har du for eksempel to ulykkesforsikringer vil du få utbetalt dobbel sum ved invaliditet - helt eller delvis - eller død, forteller Vennesland.

Ulykkeforsikring innbakt
- Ulykkeforsikringen som er innbakt i reiseforsikringen gjelder 24 timer i døgnet, selv om du ikke er på reise. Derfor ser vi at vi utbetaler svært mye på ulykkesdelen her i Norge, sier Vennesland.

En standard reiseforsikring vil innbefatte ulykke, tyveri, avbestilling, forsinkelse, sykdom, rettshjelp og ansvar. Men det kan variere litt fra selskap til selskap.

Uansett gir alle disse områdene rett til dekning fra to selskap hvis du har flere reiseforsikringer, for eksempel via kredittkortet sitt.

Dobbel dekning
- Så lenge du ikke får tilbake mer enn en gjenstand koster, eller en utgift har vært, vil du få dekning hos begge selskapene, forteller fagansvarlig Ragnhild Nordgård i Europeiske til Nettavisen.

Selskapene opererer med grenser for hvor mye de dekker for enkelte gjenstander. Standarddekningen for reisegods er 25.000 kroner for en person, og 50.000 for en familie.

- Er du for eksempel på biltur med familien har du med deg mer enn du tror. Skulle verdier for for eksempel 80.000 kroner bli skadet eller stjålet vil du bare få igjen 50.000 med en forsikring. Men har du derimot to vil hvert forsikringsselskap utbetale 40.000 så du får dekket hele summen, forklarer Nordgård.

«Mange er opptatt av å få erstattet en ødelagt ferie ved sykdom.»

Ragnhild Nordgård

Maks 3000 i cash
Det finnes også grenser for enkeltgjenstander. Vanligvis er det en grense på 3000 kroner i kontanter. Det vil si at hvis du akkurat har tatt ut 5000 kroner og så blir frastjålet disse vil du måtte ha forsikring to steder for å få dekket hele tapet.

Tilsvarende vil dyre enkeltgjenstander som smykker, elektroniske gjenstander og annet kun erstattes opp til et visst beløp, ofte 15.000 kroner. Er de verdt mer må du ha flere forsikringer for å få dekket tapet fullt ut.

Sykdom
- Eller hva hvis du blir syk? Dette er noe svært mange er opptatt av. De ønsker å få erstattet den ødelagte ferien. Har du vært syk i fire dager av ferien vil du få en erstatning per døgn hos forsikringsselskapet, men har du forsikring to steder vil du få erstatning fra begge. Selvfølgelig forutsatt at summen ikke blir høyere enn det reisen kostet, sier Nordgård.

Hun lister opp flere eksempler.

Er du selv ansvarlig for en ulykke, kan du bli dømt til å betale millionbeløp. Da vil du prise deg lykkelig over å ha flere forsikringer.

Nordmenn reiser på stadig dyrere ferier. Men hva hvis den må avbestilles? Koster familiedrømmen over 100.000 kroner bør du ha mer enn en forsikring i tilfellet uforutsette hendelser hindrer dere i å dra.

Må være gratis
- For at det i det hele tatt skal være aktuelt å tenke på å være dobbeltforsikret må du få den andre reiseforsikringen gratis, for eksempel via kredittkortet ditt, mener Pengeforlagets ekspert på privatøkonomi, Rune Pedersen.

- Dessuten må du ha gjenstander som er dyrere enn beløpsgrensen på forsikringen. Ulykkesforsikringen som følger med enkeltreisen er ren bonus. Vil du ha en generelt bedre dekning på ulykke, må du tegne en egen ulykkeforsikring som gjelder til enhver tid, sier Pedersen.

Hva mener du? Smart å være dobbeltforsikret? Kommenter under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere