- Død over engelsk fotball

Fikk nok av pinlig engelsk mesterliga-innsats.

30.04.09 14:14

- It’s a little bit rotten done!

Det er ikke alltid Gjermund Østby nødvendigvis snakker feil når han henvender seg til Troy Perkins. Men vi er gjennomgående enige om at det nødvendigvis heller ikke akkurat er hans vokabular som gjelder på Anfield og Old Trafford. Fakta følger.

Men først skal vi til frivillighets-Enga, torsdag 30. april. Og før det igjen, til siste trening før kampen mot Lillestrøm. (Det var forresten den dagen undertegnede presterte å stille til lunsj med gul hettegenser og fjorårets svarte reiseantrekk (Det gikk ikke upåakta hen, for å si det forsiktig.)

Foto: Thomas Brekke Sæteren/VIF Media

Men, altså: Inn mot kamp pleier Enga gjerne å trene dødball – og da i første omgang, ganske selvfølgelig, i forhold til hvordan man forventer at motstanderen behandler dødballsituasjoner. Og alle veit jo hvordan fugla opptrer i dødballsituasjoner; det er knokler & dytting & holding for alle penga. Det er da Harmeet Singh får ordre om å slå tre cornere fra hver side; ikke uten grunn – Harmeet er virkelig god til å slå cornere.

Men på forsøk nummer to fra venstre begynner Singh å tenke sjøl – i den grad at han, så vidt jeg kunne forstå i samråd med Amin Nouri – finner ut at han skal slå en kort corner - Jeg gjentar: Vi er i gang med øving før Lillestrømkampen. Og det er da Toro blåser usedvanlig stramt i fløyta si:

- Harmeet! Til daglig er det bra at du tar egne valg, gjerne også i cornersituasjoner. Poenget er at det gjør aldri noen som blir satt til den jobben i Lillestrøm! Slå en skikkelig corner!

Tilbake til trening torsdag, da det forskriftsmessige ikke tilsa annet enn lett jogging (med pulsbelte) i tre kvarter, individuelt basert. Noen valgte imidlertid å gjøre dette med ball. På feltet: Juan, Bengt Sæternes, Troy Perkins, Daniel, Moa. Juan og Bengt kom en halvtime før oss andre, og hadde dermed ”okkupert” målet idet de trente på frispark. Ganske snart etter ankomst, finner keepertrener Østby tida inne til å avbryte virksomheten:

- One more shot, and we will have to borrow the goal!

Men du skal vite at dagens tittel er henta fra en situasjon der keepertrener er i sitt ess. (Han er faktisk mer enn normalt god til å skyte.) Det foregår slik: Undertegnede står på straffemerket, som vanlig - og skyter ”opp i fænget” på Troy. Deretter kommer et forsøksvis velplassert og temmelig hardt skudd fra Østby. Så treffer han vinkel’n – noe så til de grader. Jeg trur sannelig min hatt at ballen suser inn, etter å ha vært borti både tverrligger og stolpe. Troy slår oppgitt ut med henda, og får resolutt respons fra skytteren:

- Ok, Troy – that was a little bit rotten done!

Men det hele endte I bare lykken, i og med at avslutningsreplikken lød slik:

- Ahhhh - Troy - Marvelllous!

*

Med dette går Enga Inside i 1. mai-dvale, idet vi hastig kan fortelle hva som for øyeblikket er bakgrunnen på en av garderobens PC’er. Det var Panzer som fikk nok – etter Chelseas pinlige opptreden mot Barcelona i Mesterligaens semifinale:

- Død over engelsk fotball!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.