- Døde etter knivstikking

Foto: (EIRIK HAGESÆTER, BERGENSAVISEN)

En mann døde av skadene etter et basketak i Bergen tirsdag morgen.

26.04.11 14:17

Klokken 0627 tirsdag morgen fikk politiet melding om at det pågikk en slåsskamp, og en mulig knivstikking, i Nattlandsveien ved Haukeland universitetssykehus.

– Vi fikk en melding om at det var flere personer som banket en mann i slutten av 20-årene, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Svein Lyssand, til Bergensavisen.

Politi og ambulanse rykket ut til stedet.

– Mannen hadde kommet seg løs, og løpt i retning Haukeland sykehus, sier Lyssand.

Politiet kom raskt til stedet, og mannen ble fraktet til akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus.

Klokken 10.00 bekrefter operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Svein Lyssand at mannen har omkommet av skadene han har fått.

26-åring siktet
Klokken 1250 sendte politiet ut følgende pressemelding:

«Da politiet kom frem ble det klarlagt at en person var alvorlig skadet, og politiet konsentrerte seg om å bringe denne personen raskest mulig til sykehus. Det ble raskt klart at personen var død. Avdøde er en 28 år gammel mann.

Da politiet kom tilbake til åstedet, ble det klart at det hadde vært uoverensstemmelser mellom to menn, og at det hadde foregått en kamp. Det hadde vært brukt kniv, og dette er trolig dødsårsaken.

Politiet har igangsatt en omfattende taktisk og teknisk etterforskning. Den andre personen som var involvert, er pågrepet og har foreløpig status som siktet, mistenkt for å ha forvoldt en persons død. Den pågrepne er 26 år.

I tillegg til dette er flere personer innbrakt fra stedet, og disse har i utgangspunktet hatt status som vitner.

Det gjenstår betydelig taktisk og teknisk etterforskning, og det er derfor for tidlig å trekke noen slutninger med hensyn til det detaljerte hendelsesforløpet, hva som kan ha vært motivet, og hvilke strafferettslige konklusjoner som kan trekkes av hendelsene.»

Politiet tok seg inn i en leilighet i nærheten av Proff gatekjøkken, hvor den siktede befant.

– Vi pågrep to personer på den adressen, sier Lyssand. Nå er altså en 26-åring siktet i saken.

– Våknet av kvinne som skrek
– Jeg våknet i dag tidlig av en kvinne som ropte og skrek, forteller en nabo som bor i Nattlandsveien like ved der drapet skal ha funnet sted.

Naboen sier at hun hørte roping fra huset like ved der hun selv bor.

– Det var mye hoiing og roping. Og akkurat det er ganske så rart. Fordi det pleier å være veldig stille her. Jeg har ikke registrert noe bråk og festing her i området, sier naboen.

Huseieren sier at han ikke har fått klage på mye bråk fra leietakerne som bor i huset.

– Det er ikke mer festing enn det som er vanlig blant unge mennesker, sier huseier som ikke bor i det nevnte huset selv.

Huseier ønsker ikke å kommentere hendelsen ytterligere.

Les flere saker i BA.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.