- Døde momentant

Foto: (Arne Forbord/Rana Blad)

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at politimannen Olav Kildal døde momentant av knivstikkene.

27.04.10 18:33

Politimannen Olav Kildal døde momentant av knivstikk han fikk under et oppdrag på Mo i Rana onsdag 21.april.

Kildal og en kvinnelig politistudent var på tjenesteoppdrag der de skulle transporten en 62 år gammel psykiatriske pasienten fra hjemmet hans på Mo til Nordland psykiatriske sykehus i Bodø.

Da Kildal og kvinnen ankom mannens leilighet, ble Kildal overfalt med kniv og stukket flere ganger. Kvinnen flyktet fra leiligheten da Kildal ble angrepet.

Klokken 16.37 meldte hun fra om at Kildal hadde blitt knivstukket. Men først halvannen time senere, ved 18-tiden, ble han hentet ut fra huset i Mo i Rana. Klokken 18.15 ble han erklært død da han ankom sykehuset.

Sa han var død
Allerede ved første melding til operasjonssentralen fikk politiet informasjon om at Kildal hadde blitt drept. Noe som nå er bekreftet av obduksjonsrapporten.

- Årsaken til det var at vi fikk raskt opplysninger om at tjenestemannen var død. Samtidig som vi ble orientert om at gjerningsmannen var registrert med våpen, slik at vi da måtte utvise en betydelig varsomhet og forsiktighet, sier politimester Håvard Fjærli ved Helgeland politidistrikt til Nettavisen.

Tilregnelig eller ikke
62-åringen som er siktet for drapet sitter fremdeles i Bodø fengsel. Der ble han undersøkt av fengselslegen mandag ettermiddag. Torsdag ble en rettspsykiatrisk sakkyndig oppnevnt for å undersøke den siktede.

Den sakkyndige har konkludert med at det er behov for en fullstendig rettspsykiatrisk undersøkelse for å avklare om siktede var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Dette arbeidet vil fortsette i tiden fremover

Ikke avhørt

Den siktede 62-åringen har så langt ikke blitt avhørt om angrepet på Kildal i 62-åringens bolig i Mo i Rana tirsdag.

Siden torsdag har politiet hatt en jevnlig dialog med fengsel og medisinsk sakkyndige i vurderingen av siktedes helsesituasjon. Politiet håper at muligheten for avhør vil bli større når mannen kommer under behandling ved institusjon.

Til sykehus i Bodø

Tirsdag overførte også Salten politidistrikt den siktede 62-åringen til Nordlandsykehuset.

- Fengselslegen har i dag gjort en undersøkelse av mannen, og på grunnlag av den er han nå blitt overført til sikkerhetsavdelingen på Nordlandssykehuset i Bodø, avdeling psykiatri, sier krimsjef Arne Hammer til Rana Blad.

Her skal 62-åringen psykiske tilstand nå utredes, og oppholdet på sykehuset ansees som midlertidig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag