*Nettavisen* Nyheter.

- Dødsangsten var det verste

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Han visste hva han skulle og visste hvordan han skulle gjøre det, fortalte voldtektsofferet fra Vår frelsers gravlund.

01.10.10 20:00

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Fredag forklarte en av de fire voldtektsofrene seg i Oslo tingrett. Den grufulle hendelsen skjedde ved 04-tiden søndag 20. januar 2008. Kvinnen hadde vært på byen lørdag kveld og var på vei hjem til kjæresten søndag morgen. Ved Vår frelsers gravlund i Ullevålsveien gikk hun inn på gravlunden for å tisse.

Med buksene på knærne og ute av syne fra veien kom den tiltalte afrikaneren plutselig opp til henne bakfra. I tingretten har mannen erkjent straffskyld for alle voldtektene, og vil senere forklare seg.

Les også: - Ja, jeg voldtok

Fryktet å dø
- Jeg fikk et kraftig dytt bakfra slik at jeg falt forover. Jeg ble liggende på magen med armene under kroppen, fortalte kvinnen i retten. I minuttene som fulgte gjennomførte den tiltalte afrikaneren voldtekten. I Oslo tingrett har han erkjent at det var han som var på gravlunden. Han har også erkjent de tre andre voldtektene han er tiltalt for.

- Han var veldig brutal og rå. Han visste hva han skulle og visste hvordan han skulle gjøre det. Det var veldig smertefullt, men jeg hadde så mye adrenalin i kroppen at jeg ikke lot smerten stoppe meg fra å rope om hjelp eller kjempe imot.

Fikk jord i munnen
-Det jeg husker best er kvelningsfornemmelsen. At han voldtok meg var annenrangs. Dødsangsten var sterkere, fortalte kvinnen.

Kvinnen fortalte hvordan hun ropte etter hjelp da mannen kom over henne bakfra.

- Jeg skjønte med en gang hva som skjedde da han la seg oppå meg bakfra. Jeg ropte så høyt jeg kunne at jeg blir voldtatt. Da begynte han å slå meg på høyre side av ansiktet og sa ”stop it, stop it” så tok han en neve jord og stapper i munnen på meg. Blir paralysert for jeg fikk ikke puste.

Gikk fort
Kvinnen fortalte i retten at det hele var over på mellom 10 og 15 minutter. Hun så aldri ansiktet til gjerningsmannen. Bare hendene hans.

Etter voldtekten har hun slitt mye, og også klandret seg selv.

Jeg følte veldig skyldfølelse for at jeg hadde gått inn på gravlunden for å tisse. Jeg gråt mye og hadde vondt i hodet, sa kvinnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.